Crep de xocolata i crep bretona, com fer-les en pocs passos
La cuinera Ada Parellada explica com preparar-les a casa de forma senzilla
2 min
La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana, explica com preparar a casa dues receptes que parteixen d'una mateixa massa i que poden convertir-se tant en postres com en plat salat.
Crep de xocolata
Ingredients
Per a la massa
- 1 got de farina
- 1 ou
- 1 got i mig de llet
- Sal
- Mantega
Per al farcit
- Xocolata negra
- Maduixots
- Mig plàtan
- Avellanes garapinyades (opcional)
Elaboració
- En un bol hi posem la farina, l’ou i la llet. A partir d’aquí la podeu aromatitzar amb els ingredients que més us agradin. Si la voleu fer neutra, hi podeu afegir un pensament de sal, i ja la podreu començar a remenar amb la vareta de cuina o amb la vareta elèctrica. La massa ha de quedar sense grumolls.
- Un cop barrejats els ingredients, deixeu reposar la massa a la nevera durant 30 minuts perquè així aconseguireu que la farina quedi ben hidratada.
- Passada la mitja hora, unteu una paella amb mantega. Un truc per no posar-ne massa és enganxar la mantega a una patata, punxar-la amb una forquilla i llavors untar.
- Tot seguit agafeu un cullerot i aboqueu el líquid de la massa per la paella, perquè hi quedi ben escampat.
- Deixeu que es faci bé per una banda i després la tombeu. És important que les creps siguin finetes.
- Ara comenceu a preparar el farcit. Penseu que tots els farcits hi van bé, i que la crep és una bona fórmula per fer servir restes d’altres plats.
- Una opció per fer-les dolces és farcir-les de maduixots, plàtan i xocolata. Talleu la fruita a trossos petits.
- Torneu a posar la crep a la paella, a sobre, la xocolata, el plàtan, i els maduixots.
- Doblegueu la crep per la meitat, perquè quedi un bon embolcall.
- Deixeu que es fonguin els ingredients lleugerament.
- Passeu-la a un plat sense manipular-la gaire per no cremar-vos.
- Decoreu-la si voleu amb avellanes garapinyades.
Crep bretona
Ingredients
Per a la massa
- Farina de fajol (que no té gluten)
- 1 ou
- 1 got i mig d’aigua mineral
- Sal
Per al farcit
- Formatge cremós
- Ou
- Pastrami
- Herbes aromàtiques (opcional)
Elaboració
- Barregeu la farina amb l’ou, l’aigua i la sal. Barregeu-ho bé perquè quedi sense grumolls. Feu-ho a mà o amb l’ajut de la batedora elèctrica.
- Deixeu reposar la massa a la nevera durant mitja hora.
- Passat aquest temps, unteu una paella amb mantega amb el truc de la patata [vegeu la recepta anterior]. Si quan aboqueu la massa a la paella, veieu que us queda un forat, ompliu-ho amb més massa.
- Al cap de pocs minuts, tombeu la massa.
- Per sobre, poseu-hi formatge cremós, que s’hi ha de fondre. Escampeu-lo com una corona, perquè al mig hi heu de posar un ou. Tot seguit poseu-hi pastrami.
- El moment per saber que heu de tancar la crep com un sobre és comprovar que la clara està feta.
- Perquè el rovell s’acabi de coure, tapeu la paella uns minuts.
- Per acabar, la deixeu caure en un plat i l’acabeu amb cristalls de sal i orenga, que hi aportaran un toc fresc.