Crep de xocolata i crep bretona, com fer-les en pocs passos

La cuinera Ada Parellada explica com preparar-les a casa de forma senzilla

La crep bretona, una de les receptes que explica la cuinera Ada Parellada
2 min

La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana, explica com preparar a casa dues receptes que parteixen d'una mateixa massa i que poden convertir-se tant en postres com en plat salat.

Crep de xocolata

Ingredients

Per a la massa

  • 1 got de farina
  • 1 ou
  • 1 got i mig de llet
  • Sal
  • Mantega

Per al farcit

  • Xocolata negra
  • Maduixots
  • Mig plàtan
  • Avellanes garapinyades (opcional)

Elaboració 

  1. En un bol hi posem la farina, l’ou i la llet. A partir d’aquí la podeu aromatitzar amb els ingredients que més us agradin. Si la voleu fer neutra, hi podeu afegir un pensament de sal, i ja la podreu començar a remenar amb la vareta de cuina o amb la vareta elèctrica. La massa ha de quedar sense grumolls.
  2. Un cop barrejats els ingredients, deixeu reposar la massa a la nevera durant 30 minuts perquè així aconseguireu que la farina quedi ben hidratada.
  3. Passada la mitja hora, unteu una paella amb mantega. Un truc per no posar-ne massa és enganxar la mantega a una patata, punxar-la amb una forquilla i llavors untar.
  4. Tot seguit agafeu un cullerot i aboqueu el líquid de la massa per la paella, perquè hi quedi ben escampat.
  5. Deixeu que es faci bé per una banda i després la tombeu. És important que les creps siguin finetes.
  6. Ara comenceu a preparar el farcit. Penseu que tots els farcits hi van bé, i que la crep és una bona fórmula per fer servir restes d’altres plats.
  7. Una opció per fer-les dolces és farcir-les de maduixots, plàtan i xocolata. Talleu la fruita a trossos petits.
  8. Torneu a posar la crep a la paella, a sobre, la xocolata, el plàtan, i els maduixots.
  9. Doblegueu la crep per la meitat, perquè quedi un bon embolcall.
  10. Deixeu que es fonguin els ingredients lleugerament.
  11. Passeu-la a un plat sense manipular-la gaire per no cremar-vos.
  12. Decoreu-la si voleu amb avellanes garapinyades.

Crep bretona

Ingredients

Per a la massa

  • Farina de fajol (que no té gluten)
  • 1 ou
  • 1 got i mig d’aigua mineral
  • Sal

Per al farcit

  • Formatge cremós
  • Ou
  • Pastrami
  • Herbes aromàtiques (opcional)

Elaboració

  1. Barregeu la farina amb l’ou, l’aigua i la sal. Barregeu-ho bé perquè quedi sense grumolls. Feu-ho a mà o amb l’ajut de la batedora elèctrica.
  2. Deixeu reposar la massa a la nevera durant mitja hora.
  3. Passat aquest temps, unteu una paella amb mantega amb el truc de la patata [vegeu la recepta anterior]. Si quan aboqueu la massa a la paella, veieu que us queda un forat, ompliu-ho amb més massa.
  4. Al cap de pocs minuts, tombeu la massa.
  5. Per sobre, poseu-hi formatge cremós, que s’hi ha de fondre. Escampeu-lo com una corona, perquè al mig hi heu de posar un ou. Tot seguit poseu-hi pastrami.
  6. El moment per saber que heu de tancar la crep com un sobre és comprovar que la clara està feta.
  7. Perquè el rovell s’acabi de coure, tapeu la paella uns minuts.
  8. Per acabar, la deixeu caure en un plat i l’acabeu amb cristalls de sal i orenga, que hi aportaran un toc fresc.

Bon profit!

stats