Recepta de Nani Nolla: popets amb ceba

És preferible que feu el plat d'un dia per a l'altre, que és quan serà més bo

Aquest plat lliga amb un bon pa, que us ajudarà a sucar bé el que hi quedi al plat

L'autora del blog La Cuina Violeta explica com fer un plat que és senzill i té molt pocs ingredients. A més, tant el podeu menjar calent com fred, però sobretot el consell és que hagi reposat unes hores, que és quan encara serà més bo.

Ingredients per a 4 persones

  • 400 g de popets
  • 400 g de ceba de Figueres
  • 1 bon raig de brandi
  • Sal
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 got d'aigua

Elaboració

  1. Per començar, sofregiu en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva la ceba, que haureu tallat prèviament de forma ben fina.
  2. Deixeu-l'hi una estona, amb la paella tapada.
  3. Aboqueu-hi el got d'aigua, i tapeu de nou la paella. S'hi ha de coure durant una bona estona, i haureu de vigilar que la ceba agafi un color daurat bonic, però que en cap cas sigui negre. Per a aquest pas, necessiteu ben bé una hora, sempre coent-ho tot a foc baix i anar vigilant com es va coent la ceba.
  4. Passat aquest temps, afegiu-hi els popets, que haureu netejat prèviament.
  5. Tot seguit, aboqueu-hi el raig de brandi.
  6. Deixeu que es coguin tots els ingredients, ara amb la paella destapada, durant una mitja hora i a foc mitjà.
  7. Passat aquest temps, ja podreu retirar la paella del foc.
  8. Els dos ingredients s'hauran integrat bé i estaran en el seu punt de cocció exacte.
  9. Si podeu, deixeu reposar els popets d'un dia per a l'altre. Menjats l'endemà, seran encara més bons.
  10. Tant en un cas com en un altre, serviu-los amb una bona llesca de pa per a cadascú, perquè el suquet de la ceba cuinada amb els popets no es pot malbaratar.

Consells

Si no trobeu popets al mercat, proveu de canviar aquest ingredient per un altre cefalòpode de temporada, com ara calamar, que podeu tallar a llenques fines, perquè es caramel·litzi amb la ceba.

Bon profit!

stats