Cananes amb ceba, un plat de temporada que costa 5 € preparar-lo a casa

El cuiner del restaurant La Salseta, Valentí Mongay, proposa cuinar-les en un estofat fet amb calma

La canana és semblant al calamar, però té un gust més personal. És un cefalòpode de temporada, de proximitat i que té un preu molt econòmic al mercat. Tant és així, que comprar els ingredients per cuinar-les amb ceba pot costar 5 €. La recepta que proposa el cuiner Valentí Mongay, del restaurant La Salseta, de Sitges, és un estofat, que és la manera com queda més bé. I sobretot ara, a la primavera, quan les cebes són ben tendres.

Ingredients

  • 4 cananes
  • 3 cebes
  • Oli d’oliva verge extra
  • Curri
  • Sal

Elaboració

  1. Per netejar les cananes, comenceu separant el cap del cos de la canana.
  2. Tot seguit, amb unes tisores, talleu els tentacles, que els reservareu, i la part dels ulls la rebutjareu.
  3. El cos, el netejareu girant-lo com un mitjó per treure tota la sorra de dins.
  4. Renteu-les sota l’aixeta perquè quedin ben netes.
  5. Un cop netes, les torneu a girar, perquè tornin a estar amb la pell cap enfora.
  6. Talleu-les a rodanxes. Els tentacles també els heu de tallar, perquè quedin separats els uns dels altres.
  7. Ara toca tallar la ceba. Talleu-la a la juliana, és a dir, fent-ne un tall per la meitat, i després talls primets.
  8. Poseu oli d’oliva verge extra a la cassola. Sigueu generosos amb la quantitat d’oli.
  9. Tireu-hi les cananes per sofregir-les.
  10. Un cop estiguin una mica rosses, afegiu-hi la ceba. Remeneu-ho i tapeu la cassola.
  11. Aneu vigilant que no es cremin i aneu-ho remenant, cebes i cananes.
  12. Al cap d’uns minuts, afegiu-hi la punteta de curri. Remeneu-ho perquè es vagi integrant al conjunt.
  13. Tapeu-ho de nou, i deixeu que es faci una estona més.
  14. Un cop ben cuites, afegiu-hi la sal, que amb les cananes i la resta de cefalòpodes s’hi ha de posar al final.
  15. Remeneu-ho i ja estarà llest per emplatar i servir.

Bon profit!

stats