L'estiu al plat
Pasta05/09/2024
Recepta d'Antonella Speranza: pasta amb crema d'albergínies i mató
La pasta amb verdures sempre és una combinació bona, especialment si es fa amb crema
La italiana Antonella Speranza, autora del blog d'èxit La pasta per als catalans, revela com fer un plat de pasta amb un vegetal de temporada, l'albergínia.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de pasta casarecce
- 300 g de polpa d’albergínia escalivada
- 150 g de mató
- Alfàbrega
- Sal
- Pebre negre
- Parmesà ratllat
- 1/2 gra d'all
- Oli d'oliva verge extra
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Escaliveu les albergínies com ho acostumeu a fer. Algunes de les opcions poden ser o bé a la graella elèctrica o bé al foc, perquè tinguin un toc fumat.
- Quan estiguin escalivades, talleu-les per la meitat i, amb l’ajuda d’una cullera, extraieu-ne la polpa.
- Poseu els 300 g de polpa d’albergínia escalivada en un vas de batedora elèctrica.
- Afegiu-hi mig gra d’all, dues fulles d’alfàbrega i un raig abundant d’oli d'oliva verge extra.
- Tritureu-ho tot fins que aconseguiu una barreja homogènia i que tingui textura de crema.
- No hi afegiu massa d'alfàbrega per no tapar els altres gustos; l'ideal és que tots estiguin ben integrats.
- Coeu la pasta en una olla amb abundant aigua salada fins que estigui al dente.
- Abans d’escórrer-la, reserveu un got d’aigua de la cocció de la pasta.
- Ara acabeu la salsa: escalfeu un raig d’oli en una paella ampla, on després abocareu la pasta. Afegiu-hi la crema d’albergínia i deixeu que s'escalfi. Quan estigui calenta, incorporeu-hi el mató. Remeneu-ho, tapeu la paella i apagueu el foc.
- Aboqueu la pasta escorreguda a la paella.
- Enceneu la flama a foc ben fort i afegiu-hi una mica de l’aigua de cocció reservada, per diluir la crema.
- Barregeu-ho bé i afegiu-hi més aigua de cocció si cal.
- Serviu la pasta immediatament.
- Completeu cada plat amb parmesà ratllat, una mica de pebre negre i unes fulles d’alfàbrega fresca.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!