Cuina fàcil
Recepta de Carme Ruscalleda: macarrons amb sèpia d'estiu (amb truc final)
La cuinera de Sant Pol de Mar revela com fer-los a casa amb pasta integral i verdures de temporada
09/07/2024
2 min
La cuinera Carme Ruscalleda explica com preparar a casa una cassola de macarrons integrals amb un punt opcional que recomana per donar-hi un toc final: tres cullerades petites d'allioli, que la xef de Sant Pol de Mar confessa que atorga un punt de sabor que a casa seva agrada especialment.
Ingredients per a 4 persones
- 500 g de sèpia neta i a talls regulars (reserveu la meitat de la melsa)
- 250 g de ceba picada fina
- 100 g de tomàquet madur ratllat
- La polpa d'una nyora remullada i picada
- 1 gra d’all
- 3 branques de julivert picat
- 100 ml de xerès sec
- 250 g de macarrons mitjans i integrals
- 100 g de carabassó a talls
- 1,25 litres d’aigua mineral
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
- Opcional: 3 cullerades petites d’allioli
Elaboració
- En una cassola poseu la sèpia neta, salpebrada, i sofregiu-la amb un bon raig d’oli durant uns cinc minuts.
- Quan tingueu la sèpia lleugerament daurada, tireu-hi la ceba picada ben petita i continueu amb el sofregit, que quedi cuit i lleugerament daurat, aproximadament que es faci durant uns 20 minuts.
- Afegiu-hi el tomàquet ratllat, la polpa remullada de la nyora picada amb ganivet, l’all i julivert picat i continueu amb el sofregit ben daurat durant cinc minuts més. Afegiu-hi el punt de sal i pebre.
- Quan hagin passat els cinc minuts del sofregit, tireu a la cassola la meitat de la melsa i el xerès sec, i deixeu coure cinc minuts més el sofregit.
- Afegiu-hi l’aigua calenta i, quan arrenqui el bull, tireu-hi els macarrons. Deixeu-los coure al punt, com necessita la pasta que utilitzeu (generalment, els paquets de pasta indiquen el temps necessari per a la cocció correcta). Orientació: els macarrons mitjans i integrals acostumen a trigar només cinc o sis minuts.
- Quan només falti un minut per acabar la cocció, afegiu-hi els talls de carabassó i afineu el punt de sal i pebre. Si hagués estat la primavera, hi hauria posat pèsols; a l’hivern, carxofes, i a la tardor, bolets. Just un minut i només quedarà el toc final.
- Opcional: quan aparteu la cassola del foc, mescleu-hi, si us ve de gust, tres cullerades petites d’allioli, i ja podeu presentar la cassola a taula.
Bon profit!
Per consultar altres receptes de la cuinera Carme Ruscalleda, consulteu aquest enllaç.