Receptes 06/02/2021

Com es fan els ous ferrats amb carxofes fregides i pernil? Recepta del cuiner Gerard Solís

Us ensenyem a preparar-ne a casa amb el xef del restaurant El Racó

2 min
Ous ferrats amb carxofes fregides i pernil

El cuiner del restaurant El Racó, de Sant Climent de Llobregat, proposa cuinar a casa un plat que a ell li recorda l’esmorzar que feia els diumenges, perquè en menjaven abans del servei dels migdies.

Ous ferrats amb pernil i carxofes

 Ingredients per a 1-2 persones

4 llenques de pernil

2-4 carxofes

2 ous

Oli d’oliva

Sal

Elaboració

Traieu les fulles verdes de les carxofes, que no són tan tendres. Netegeu també la pell exterior del tronxo de les carxofes, la més verda, que és la més amargant, però ha de quedar gairebé sencer. Després talleu la punta de les fulles de les carxofes, per quedar-vos només amb la part més tendra. Talleu-les a trossos i deixeu-les en un bol amb aigua i unes gotes llimona, o bé branques de julivert. Així no s’enfosquiran.

Tot seguit passeu les carxofes per la farina. Com que estaran molles, la farina s’hi quedarà enganxada. Espolseu la farina amb un colador perquè no en quedi massa. Si teniu mandolina, també podeu fer-ne xips de carxofes fregides, que també lligaran amb els ous i el pernil.

 Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i, quan estigui ben calent, tireu-hi les carxofes enfarinades. Gireu-les perquè quedin torrades per cada banda. Quan estiguin daurades, traieu-les del foc i poseu-les en un plat amb paper de cuina absorbent, perquè no quedin olioses. Saleu-les un cop hagin reposat al plat amb el paper absorbent. Traslladeu-les a un altre plat.

Ara serà el moment de passar el pernill que teniu tallat per la paella, volta i volta. Ha de ser molt ràpid, només per donar-li escalfor. Reserveu-lo en un altre plat.

Trenqueu l'ou i poseu-lo en un plat, perquè així evitareu riscos, i tot seguit tireu-lo a la paella, que encara tindrà l’oli calent. Tan bon punt estigui fet el primer, poseu-lo per sobre de les carxofes i ja podreu repetir el procediment amb el segon. El secret de fregir bé un ou és que l’oli estigui ben calent. Amb una espàtula i una cullera podeu tirar-hi l’oli per damunt perquè es faci bé. Saleu cada ou i poseu-hi els talls de pernil.

 

stats