Mengem 31/03/2021

La mona, com fer-la a casa amb crema i fruites confitades?

Ens ho explica Òscar Teixidó, responsable de cuina del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB

2 min
La mona, com fer-la a casa amb un ou de xocolata?

Òscar Teixidó, responsable de cuina del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, revela com preparar a casa una mona de Pasqua a partir d'un pa de pessic i acabar-lo amb crema d'ou, fruita confitada i un ou de xocolata.

Ingredients

Per al pa de pessic

4 ous 

125 g de sucre 

125 g de farina

1 pell de llima ratllada 

Al got d'una batedora elèctrica, barregeu-hi l'ou i el sucre i bateu-ho fins que dobli el volum. Tot seguit, afegiu-hi la pell de llima, prèviament ratllada. Quan ja hagi doblat el volum, pareu de batre i afegiu-hi la farina a poc a poc. Aboqueu-ho tot plegat dins d'un motlle, que prèviament haureu enfarinat. Coueu-ho al forn a 180º durant 20 minuts aproximadament. Reserveu.

Per a la crema d'ou

4 ous 

200 g de sucre 

100 g d'aigua 

30 g de Maizena

1 pell de llima 

Primer barregeu l'aigua, la Maizena i el sucre. Després poseu-hi els ous. Ratlleu-hi una llima i torneu a barrejar-ho. Poseu-ho al foc fins que arrenqui el bull. Quan comenci l'ebullició, retireu-ho del foc, remeneu-ho per comprovar que tingui una textura cremosa i deixeu-ho refredar.

Altres ingredients

150 g de melmelada d'albercoc (o qualsevol altra)

80 g de meló confitat 

80 g de taronja confitada 

50 g de cirera vermella confitada 

Gelatina de poma

50 g d'ametlla de granet torrat 

Almívar

Prepareu tots els ingredients.

Tot seguit partiu per la meitat el pa de pessic. Feu-ne dos talls, perquè quedi de dos pisos. Quan feu els talls amb el ganivet, marqueu el camí amb les mans per no torçar-vos. Si el pa de pessic ha reposat serà més fàcil. Amb l'ajuda d'un pinzell pinteu la meitat oberta del pa de pessic amb l'almívar. Al damunt la melmelada. I a l'altre pis, el mateix. Primer passeu-hi el pinzell amb l'almívar, i després poseu-hi la melmelada. A l'última capa, al capdamunt, poseu-hi la crema que teníeu reservada. També en podeu posar per les vores, perquè pugueu posar-hi les ametlles.

El pas següent és posar-hi la fruita confitada. Col·loqueu-la al vostre gust. El consell és que quedi ben acolorit. I ara amb la gelatina de poma, sucada en un pinzell, pinteu les fruites confitades, perquè quedin amb brillantor. Sigueu generosos amb aquest pas. Poseu el pastís al plat.

Per a l'ou de xocolata 

300 g de xocolata negra

Motlle en forma d'ou 

Col·loqueu la xocolata en un bol i desfeu-la al microones. Si teniu termòmetre de cuina, comproveu que estigui a 45º, aproximadament. Llavors l'haureu de remenar perquè encara s'ha de refredar més. L'ideal, per aconseguir aquesta temperatura, és que desfeu la xocolata tan bon punt comenceu a fer el pa de pessic, i llavors es refredarà i estarà a la temperatura ideal per treballar-la. Quan estigui a 30º ja estarà a punt per omplir el motlle de l'ou amb la xocolata. Feu moviments perquè la xocolata envolti bé els motlles. Llavors tombem el motlle perquè l'excés de xocolata caigui damunt de paper sulfuritzat. Deixeu-ho refredar i desemmotlleu.

Ara ja podreu posar l'ou al mig del pastís.

Bon profit!

stats