Un menjador escolar i 10 restaurants estrenen el distintiu km0-Slow Food
Slow Food Catalunya ha distingit 49 restaurants amb plaques de km0-Slow Food

El menjador escolar St. Paul’s School de Barcelona han rebut el distintiu de km0-Slow Food, atorgat per Slow Food Catalunya. En el lliurament, que va tenir lloc el dilluns 12 de març a Cervera, el director del Fòrum Gastronòmic Pep Palau va ser l’encarregat de lliurar un total de 49 plaques als cuiners i propietaris dels restaurants que cuinen amb productes de proximitat i de temporada aquest 2018.
Es dona la circumstància que l’any passat hi havia 64 restaurants mentre que enguany n’hi ha quinze menys en la llista que lluiran la placa durant el 2018. “És per la manera que hem decidit de treballar, en què volem contractar auditories que controlin els requisits dels restaurants”, explica el cuiner Enric Millà, comissió organitzadora del km0. Per contra, Daniele Rossi, cofundador d'Slow Food Barcelona, creu que aquest no és el motiu, el de les auditories, sinó perquè Slow Food a Catalunya, com a associació, s'ha quedat estancada i no ha sabut estendre el missatge. "Slow Food a Catalunya ha estat un moviment poc inclusiu, mentre al mateix temps el concepte s'anava estenent entre la societat", sosté Rossi.
Entre els requisits per obtenir el distintiu hi ha el fet que el restaurant ha de comprar aliments a 8 productors locals, situats a un radi inferior de 100 km. A la carta hi ha d’haver 6 o més plats de km0. A més, la carta de vins ha de tenir una bona representació dels vins de les denominacions d’origen catalanes. I, per continuar, l’establiment també s’ha de comprometre a reduir la generació de residus i alhora ha de fomentar el reciclatge.
RESTAURANTS NOUS km0-Slow Food 2018
Daniel Nieto. MARÍTIM. Tossa de Mar
David Rius. ARTESANAL. Granollers
Iolanda Bustos. LA CALÈNDULA. Regencós
Jordi Poch. LA BAULA ATENEU COOPERATIU. Lleida
Montse Queralt .MASPUBILLS RESTAURANT ECOLÒGIC. Vinyols i els Arcs
Davide Poso. EQUILICUÀ. Valls
Victoria Robinson. LA CUISINE-COMPTOIR. Cotlliure
Carme. El Ginjoler. Sant Feliu de Guíxols
Lola Puig. CA LA LOLA. Ullastret
Mercè Prado. CASA GALLAU. Cambrils
Llista sencera de restaurants km0-Slow Food
Sílvia Anglada. ES TAST DE NA SÍLVIA. Ciutadella de Menorca. Ciutadella (Illes Balears)
Carme Clotet. NIU NOU. Bagà
Ignasi Camps. CA L’IGNASI. Cantonigròs
Marcel Cardona. CAL FUSTER. Serrateix
Carles Fabregó. ANTAVIANA. Figueres
Damià Rafecas Martínez. VICUS. Pals
Martí Rosàs. CA LA MARIA. Llagostera
Òscar Bigas. INTEGRAL. Figueres
Quim Casellas. CASAMAR. Llafranc
Francesc Rafecas. LA NANSA. Sitges
Aleix Aytes. CAFÈ PESSETS. Sort
David Peral. ESPAI DE TAST MAS D'EROLES. Adrall
Enric Millà. EL DIEN. Vallfogona de Balaguer
Mercè Camins. CASA MERCÈ. Fontdepou
Ramon Gaspà. LO PONS. Ponts
Sergi Ortiz. L’ANTIC FORN. Cervera
Jordi Fontdeglòria. LASAL DEL VARADOR. Mataró
Luca Marongiu Gonzalo Rivière. ELS GARROFERS. Alella
Aurèlia Mari. VIA DEL VI. Perpinyà (Catalunya Nord)
Joan Luque. EL CELLER DELS JOGLARS. Montardit
Manel Jubete. LA BORDA DEL RECTOR. Incles Andorra
David Amorós. LOLA BISTRO. Altafulla
Joan Amaré. AMARÉ RESTAURANT. Roquetes
Ramón Martí. EL LLAGUT. Tarragona
Vicent Guimera. L'ANTIC MOLÍ. Ulldecona
Xavier Fabra. QUINTAFORCA. Nulles
Bouchra Bendach. TARAMBANA. Cardedeu
Ignasi Martínez. EL BELLVER. Tagamanent
Isaac Gómez. CAPICUA. Cerdanyola del Vallès
Jordi Bonet. ESBIOESFERA. Cardedeu
Josep Comas Porto. EL JARDÍ. Parets del Vallès
Francesc Armengol. CA N’ARMENGOL. Santa Coloma de Gramanet
Gerard Sans. EL MERCADER DE L ́EIXAMPLE. Barcelona
German Lérida. EL FILETE RUSO. Barcelona
Jordi Limón. SOMORROSTRO. Barcelona
Jordi Limón. REBELOT. Barcelona
Nabil Benhammou. MONTIEL. Barcelona
Sergio Gil. BODEGA LA PENINSULAR. Barcelona
Francesc Armengol. CA N’ARMENGOL. Santa Coloma de Gramanet