Com es fa el porc marinat i cuit al vapor amb salsa agredolça? Recepta saludable
La xef Ariadna Julian revela com preparar la carn de porc cuita amb l'ús de vaporera
Recepta de la cuinera Ariadna Julian
Us proposem una sèrie de 5 receptes al vapor per a cada dia d'aquesta setmana. I a partir del 16 d'octubre podeu aconseguir amb l'ARA una cassola de silicona per 9,95 euros que us permetrà fer aquestes receptes i moltes més.
Porc marinat i cuit al vapor amb salsa agredolça, de la cuinera Ariadna Julian
Ingredients per a 4 persones
400 g de carn de porc picada
1 llimona
4 fulles de col (la part tendra sense el tronxo)
1 gra d’all
1 ou
Molla d’una llesca de pa de pagès, mullada lleugerament amb llet
Fulles de coriandre fresc
Sal
Pebre negre
Caldo de pollastre o aigua mineral amb pells de llimona, taronja i farigola
Fulles d’enciam
Per a la salsa agredolça
1 cullerada de mel
10 ml de vinagre de poma
100 ml de caldo de pollastre
2 o 3 grans de pebre de Sichuan
Estris
Vaporera
Elaboració
- Netegeu la part tendra de les fulles de col amb aigua. Reserveu-ho.
- Marineu la carn de porc amb suc d’una llimona, un pensament de sal i pebre negre, i també amb el coriandre i l’all picats. Deixeu-ho durant trenta minuts.
- Passat aquest temps, afegiu al marinat la molla de pa hidratada amb llet i l’ou, sencer. Barregeu-ho perquè tots els ingredients quedin homogeneïtzats. I tot seguit, feu-ne boletes com si féssiu mandonguilles, que cada una tingui uns 25 o 30 grams (perquè surtin un total de quatre boletes per persona).
- Col·loqueu les boles de carn a dins de cada una de les fulles de col. Heu de fer un total de setze farcellets.
- Poseu-los dins de la vaporera, quan l’aigua aromatitzada amb pell de llimona i de taronja i farigola o el caldo de la cassola estigui bullent. Compteu-hi entre 8 i 10 minuts màxims perquè es cogui. Tant la carn com la fulla de la col s’han de coure, per tant, comproveu que els dos ingredients tenen la mateixa cocció.
- Passat aquest temps, retireu-ho, i serviu-ho amb fulles d’enciam, i acabeu-ho amb la salsa agredolça. Poseu la mel en una paella al foc; quan redueixi, afegiu-hi el vinagre de poma, i quan també hagi reduït aquest últim ingredient poseu-hi el caldo de pollastre. Quan tot plegat agafi consistència, ja la tindreu feta. Acabeu-la amb dos o tres grans de pebre de Sichuan per aromatitzar la salsa agredolça.
Bon profit!
INSCRIU-TE GRATIS AL BUTLLETÍ 'MENGEM'
Apunta-t'hi gratis aquí per rebre cada dijous una selecció de receptes, reportatges sobre productes de temporada, sobre nutrició, entrevistes a productors, recomanacions de restaurants i molt més.