Receptes 13/10/2020

Com es fa el porc marinat i cuit al vapor amb salsa agredolça? Recepta saludable

La xef Ariadna Julian revela com preparar la carn de porc cuita amb l'ús de vaporera

Ara Mengem
2 min
Com es fa el porc marinat i cuit al vapor amb salsa agredolça? Recepta saludable

Recepta de la cuinera Ariadna Julian

Us proposem una sèrie de 5 receptes al vapor per a cada dia d'aquesta setmana. I a partir del 16 d'octubre podeu aconseguir amb l'ARA una cassola de silicona per 9,95 euros que us permetrà fer aquestes receptes i moltes més.

Porc marinat i cuit al vapor amb salsa agredolça, de la cuinera Ariadna Julian

Ingredients per a 4 persones

400 g de carn de porc picada

1 llimona

4 fulles de col (la part tendra sense el tronxo)

1 gra d’all

1 ou

Molla d’una llesca de pa de pagès, mullada lleugerament amb llet

Fulles de coriandre fresc

Sal

Pebre negre

Caldo de pollastre o aigua mineral amb pells de llimona, taronja i farigola

Fulles d’enciam

Per a la salsa agredolça

1 cullerada de mel

10 ml de vinagre de poma

100 ml de caldo de pollastre

2 o 3 grans de pebre de Sichuan

Estris

Vaporera

Elaboració

  • Netegeu la part tendra de les fulles de col amb aigua. Reserveu-ho.
  • Marineu la carn de porc amb suc d’una llimona, un pensament de sal i pebre negre, i també amb el coriandre i l’all picats. Deixeu-ho durant trenta minuts.
  • Passat aquest temps, afegiu al marinat la molla de pa hidratada amb llet i l’ou, sencer. Barregeu-ho perquè tots els ingredients quedin homogeneïtzats. I tot seguit, feu-ne boletes com si féssiu mandonguilles, que cada una tingui uns 25 o 30 grams (perquè surtin un total de quatre boletes per persona).
  • Col·loqueu les boles de carn a dins de cada una de les fulles de col. Heu de fer un total de setze farcellets.
  • Poseu-los dins de la vaporera, quan l’aigua aromatitzada amb pell de llimona i de taronja i farigola o el caldo de la cassola estigui bullent. Compteu-hi entre 8 i 10 minuts màxims perquè es cogui. Tant la carn com la fulla de la col s’han de coure, per tant, comproveu que els dos ingredients tenen la mateixa cocció.
  • Passat aquest temps, retireu-ho, i serviu-ho amb fulles d’enciam, i acabeu-ho amb la salsa agredolça. Poseu la mel en una paella al foc; quan redueixi, afegiu-hi el vinagre de poma, i quan també hagi reduït aquest últim ingredient poseu-hi el caldo de pollastre. Quan tot plegat agafi consistència, ja la tindreu feta. Acabeu-la amb dos o tres grans de pebre de Sichuan per aromatitzar la salsa agredolça.

Bon profit!

INSCRIU-TE GRATIS AL BUTLLETÍ 'MENGEM'

Apunta-t'hi gratis aquí per rebre cada dijous una selecció de receptes, reportatges sobre productes de temporada, sobre nutrició, entrevistes a productors, recomanacions de restaurants i molt més.

stats