Com fer llucet amb salsa verda? Recepta del cuiner Ferran Adrià
El xef Ferran Adrià revela com fer a casa una recepta amb peix blanc

El cuiner Ferran Adrià revela com fer a casa una recepta amb peix blanc i amb una salsa d'acompanyament.
Llucet amb salsa verda
Ingredients per a 6 persones
6 llucets (de 250 a 300 g per unitat)
6 cullerades de julivert fresc
3 grans d’all
6 cullerades d’oli d’oliva de 0,4º
2 cullerades de farina de blat
Sal
500 ml d’aigua
Elaboració
Talleu cada llucet en dos trossos.
Peleu i piqueu l’all. Separeu les fulles del julivert i piqueu-les.
En una cassola, ofegueu l’all amb l’oli sense que agafi color. Després afegiu-hi la farina.
Sofregiu-ho mig minut i afegiu-hi la meitat del julivert picat. Afegiu-hi l’aigua i coeu-ho 5 minuts més.
Quan faltin 10 minuts per menjar, saleu el peix i afegiu-lo a la cassola.
Coeu el llucet pels dos costats de manera que quedi melós.
Incorporeu-hi la resta del julivert i rectifiqueu-ho de sal. Serviu el llucet en una plata i salseu-lo amb la salsa verda.
CONSELLS
Demaneu al peixater que us netegi el peix.
Podeu fer servir altres peixos blancs, i fins i tot algun mol·lusc o crustaci.