TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com fer llucet amb salsa verda? Recepta del cuiner Ferran Adrià

El xef Ferran Adrià revela com fer a casa una recepta amb peix blanc

Com fer llucet amb salsa verda? Recepta del cuiner Ferran Adrià Zoom

El cuiner Ferran Adrià revela com fer a casa una recepta amb peix blanc i amb una salsa d'acompanyament.

Llucet amb salsa verda

Ingredients per a 6 persones

6 llucets (de 250 a 300 g per unitat)

6 cullerades de julivert fresc

3 grans d’all

6 cullerades d’oli d’oliva de 0,4º

2 cullerades de farina de blat

Sal

500 ml d’aigua

Elaboració

Talleu cada llucet en dos trossos.

Peleu i piqueu l’all. Separeu les fulles del julivert i piqueu-les.

En una cassola, ofegueu l’all amb l’oli sense que agafi color. Després afegiu-hi la farina.

Sofregiu-ho mig minut i afegiu-hi la meitat del julivert picat. Afegiu-hi l’aigua i coeu-ho 5 minuts més.

Quan faltin 10 minuts per menjar, saleu el peix i afegiu-lo a la cassola.

Coeu el llucet pels dos costats de manera que quedi melós.

Incorporeu-hi la resta del julivert i rectifiqueu-ho de sal. Serviu el llucet en una plata i salseu-lo amb la salsa verda. 

CONSELLS

Demaneu al peixater que us netegi el peix.

Podeu fer servir altres peixos blancs, i fins i tot algun mol·lusc o crustaci.