Com es fa el foie amb fulles de vinya al vapor? Recepta saludable
El cuiner Oriol Sabé, del Restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, suggereix fer-la a casa
12/10/2020
1 min
Us proposem una sèrie de 5 receptes al vapor per a cada dia d'aquesta setmana. I a partir del 16 d'octubre podreu aconseguir amb l'ARA
Oriol Sabé, del Restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera
Ingredients per a 4 persones
1 fetge gras d’ànec de 350 grams aproximadament
4 fulles de pàmpols (o de figueres)
Nyàmeres (o moniatos o xirivies)
Ratafia
Sal
Estris
Vaporadora
Elaboració
- Marqueu a la planxa el fetge, banda i banda. L’objectiu d’aquest pas és que el foie quedi ben segellat, que no deixi anar els sucs.
- Tot seguit talleu-los a una mida aproximada de 85 grams i emboliqueu-los amb quatre pàmpols, prèviament nets amb aigua. Si no, també anirà bé les fulles de figuera.
- Poseu-les a la vaporadora quan l’aigua hagi arrencat el bull, i tingueu-los-hi durant quatre o cinc minuts màxim. Alhora, poseu-hi, també dins de la vaporadora, nyàmeres tallades a trossos longitudinals o bé moniatos o xirivies. Si feu servir nyàmeres o moniatos, reserveu-ne unes làmines primes per fregir-les a part en una paella. Reserveu-les per emplatar la preparació.
- Passat els cinc minuts, retireu-los i serviu-los als plats.
- Acabeu la preparació amb una reducció de ratafia. És a dir, poseu un bon raig de ratafia en una paella i feu-ho reduir a foc mitjà fins que en quedi com una textura de caramel. Llavors tireu-la per sobre de les fulles de vinya que contenen a l’interior el foie i dels altres ingredients.
Bon profit!
INSCRIU-TE GRATIS AL BUTLLETÍ MENGEM
Apunta-t'hi gratis aquí per rebre cada dijous una selecció de receptes, reportatges sobre productes de temporada, sobre nutrició, entrevistes a productors, recomanacions de restaurants i molt més.