Receptes 16/06/2018

Costelles de porc marinades i acompanyades d'amanida verda

T. Gilbert / J. Castellano / J. Pujol
2 min
Costelles de porc marinades amb amanida verda

BARCELONAEl restaurant PORK… boig per tu, que va obrir les portes el 2014 al barri del Born de Barcelona, està especialitzat en cuina tradicional i de producte, amb el porc com a protagonista. El xef Oriol Rovira és el creador del concepte i el proveïdor principal del restaurant, mentre que a la cuina hi ha el cuiner Jordi Flaqué.

Per a 4 persones

2,1 kg de costelles de porc (pes en cru)

Per al marinat

All en pols

Pebre negre molt

Pebre vermell dolç

Sal

Oli d’oliva verge extra

Per a l’amanida

Fulles d’enciam (al gust)

Ceba (al gust)

Per hidratar les costelles (quan s’estan coent dins del forn)

150 ml d’aigua mineral

1 cullerada de postres de mel

15 ml de vinagre de sidra

En un bol aboqueu-hi la sal, el pebre vermell dolç, el pebre negre molt, l’all i la sal. Remeneu-ho i aixafeu-ho amb una cullera perquè no quedi agrumollat.

Introduïu el marinat que heu preparat a dins d’un pot d’empolvorar. Si us en sobra, podeu desar-ho per a altres preparacions de carn en general, perquè va bé per a totes.

En una safata per anar al forn col·loqueu-hi les costelles de porc per la banda de l’os, l’una al costat de l’altra. Tot seguit, empolvoreu-les amb el marinat que heu preparat. Tombeu-les, perquè les heu d’empolvorar també per l’altra banda. L’últim toc és posar-hi per sobre un rajolí d’oli d’oliva verge extra.

Ara toca tapar-les amb paper metàl·lic i després, tal com les teniu preparades, les poseu al forn a 100-120 ºC durant 4 hores.

Un cop cuites, talleu-les per la meitat i poseu un tros de costella damunt de l’altre. Serviu-les amb una amanida verda al costat.

Bon profit!

Notes

  • Les costelles de porc s’encongeixen de mida quan són al forn. Per això del total de 2,1 kg en cru, les llenques quedaran reduïdes a uns 800 grams aproximadament.
  • Mentre les costelles són al forn, durant les 4 hores, de tant en tant hidrateu-les amb la barreja d’aigua mineral, mel i vinagre de sidra. Així no quedaran seques.
stats