Com es fa el suquet de verat? Recepta del cuiner Ferran Adrià

El cuiner Ferran Adrià explica com fer a casa una de les seves receptes preferides, el suquet de verat.
Suquet de verat
Per a 6 persones
3 verats de 350 cadascun
4 cullerades de julivert fresc
6 cullerades de tomàquets madurs ratllats
1 cullerada d’allioli
½ l de caldo de peix
750 g de patates noves
5 cullerades d’oli d’oliva de 0,4º
5 grans d’alls
2 culleradetes de pebre vermell dolç
1 cullerada de Maizena Express
Sal
Pebre negre
Preparació
Netegeu el peix. Traieu-li el cap, les tripes i la punta de la cua. Després, talleu-los en dos trossos.
Peleu i talleu les patates a trossos d’uns 3 cm.
Separeu les fulles del julivert i piqueu-les amb els alls. Ratlleu els tomàquets i poseu-los en un colador perquè perdin l’aigua.
Enrossiu l’all en una cassola amb l’oli. Quan estigui al punt, afegiu-hi la meitat del julivert. Tot seguit, afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure 5 minuts.
Afegiu-hi el pebre vermell dolç i les patates. Aboqueu-hi la meitat del caldo i coeu-ho 20 minuts.
Salpebreu els verats i incorporeu-los a la cassola. Primer els trossos més grossos i després les cues.
Rectifiqueu-ho de sal i afegiu-hi més caldo si és necessari. Lligueu el suc amb la Maizena. Remeneu-ho amb cura perquè la patata i el peix no es trenquin.
Deixeu-ho coure 5 minuts més. Un cop hàgiu apagat el foc, afegiu-hi l’allioli diluït amb una mica de caldo.
Per acabar, repartiu la resta del julivert i corregiu-ho de sal.
Consells
L’allioli pot ser substituït per una picada.
El suc que es prepara amb all, oli, julivert i tomàquet és gairebé com un sofregit instantani.
En comptes de Maizena Express es pot fer servir una mica de patata aixafada.
Caldo de peix
Ingredients per a 3 litres
1,7 kg de peix per a sopa
400 g de crancs
25 ml d’oli d’oliva 0,4º
4 l aigua
Preparació
Poseu l’oli d’oliva en una olla a escalfar. Afegiu-hi els crancs i ofegueu-los bé.
Incorporeu-hi el peix.
Afegiu-hi l’aigua i poseu-ho a bullir.
Un cop arribi al punt d’ebullició, traieu les impureses de la superfície.
Deixeu-ho coure durant 20 minuts i passeu-ho per un colador fi.
Consells
Per elaborar el caldo compreu peix d’un preu assequible. És preferible utilitzar peix de roca, que és més gustós. També podeu comprar espines i caps de peix.