Receptes 22/04/2020

Com es fa el suquet de verat? Recepta del cuiner Ferran Adrià

Trinitat Gilbert Martínez
2 min
Com es fa el suquet de verat? Recepta del cuiner Ferran Adrià

El cuiner Ferran Adrià explica com fer a casa una de les seves receptes preferides, el suquet de verat.

Suquet de verat

Per a 6 persones

3 verats de 350 cadascun

4 cullerades de julivert fresc

6 cullerades de tomàquets madurs ratllats

1 cullerada d’allioli

½ l de caldo de peix

750 g de patates noves

5 cullerades d’oli d’oliva de 0,4º

5 grans d’alls

2 culleradetes de pebre vermell dolç

1 cullerada de Maizena Express

Sal

Pebre negre

Preparació

Netegeu el peix. Traieu-li el cap, les tripes i la punta de la cua. Després, talleu-los en dos trossos.

Peleu i talleu les patates a trossos d’uns 3 cm.

Separeu les fulles del julivert i piqueu-les amb els alls. Ratlleu els tomàquets i poseu-los en un colador perquè perdin l’aigua.

Enrossiu l’all en una cassola amb l’oli. Quan estigui al punt, afegiu-hi la meitat del julivert. Tot seguit, afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure 5 minuts.

Afegiu-hi el pebre vermell dolç i les patates. Aboqueu-hi la meitat del caldo i coeu-ho 20 minuts.

Salpebreu els verats i incorporeu-los a la cassola. Primer els trossos més grossos i després les cues.

Rectifiqueu-ho de sal i afegiu-hi més caldo si és necessari. Lligueu el suc amb la Maizena. Remeneu-ho amb cura perquè la patata i el peix no es trenquin.

Deixeu-ho coure 5 minuts més. Un cop hàgiu apagat el foc, afegiu-hi l’allioli diluït amb una mica de caldo.

Per acabar, repartiu la resta del julivert i corregiu-ho de sal.

Consells

L’allioli pot ser substituït per una picada.

El suc que es prepara amb all, oli, julivert i tomàquet és gairebé com un sofregit instantani.

En comptes de Maizena Express es pot fer servir una mica de patata aixafada.

Caldo de peix

Ingredients per a 3 litres

1,7 kg de peix per a sopa

400 g de crancs

25 ml d’oli d’oliva 0,4º

4 l aigua

Preparació

Poseu l’oli d’oliva en una olla a escalfar. Afegiu-hi els crancs i ofegueu-los bé.

Incorporeu-hi el peix.

Afegiu-hi l’aigua i poseu-ho a bullir.

Un cop arribi al punt d’ebullició, traieu les impureses de la superfície.

Deixeu-ho coure durant 20 minuts i passeu-ho per un colador fi.

Consells

Per elaborar el caldo compreu peix d’un preu assequible. És preferible utilitzar peix de roca, que és més gustós. També podeu comprar espines i caps de peix.

stats