TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com es fa el suquet de verat? Recepta del cuiner Ferran Adrià

Com es fa el suquet de verat? Recepta del cuiner Ferran Adrià Zoom

El cuiner Ferran Adrià explica com fer a casa una de les seves receptes preferides, el suquet de verat.

Suquet de verat

Per a 6 persones

3 verats de 350 cadascun

4 cullerades de julivert fresc

6 cullerades de tomàquets madurs ratllats

1 cullerada d’allioli

½ l de caldo de peix

750 g de patates noves

5 cullerades d’oli d’oliva de 0,4º

5 grans d’alls

2 culleradetes de pebre vermell dolç

1 cullerada de Maizena Express

Sal

Pebre negre

Preparació

Netegeu el peix. Traieu-li el cap, les tripes i la punta de la cua. Després, talleu-los en dos trossos.

Peleu i talleu les patates a trossos d’uns 3 cm.

Separeu les fulles del julivert i piqueu-les amb els alls. Ratlleu els tomàquets i poseu-los en un colador perquè perdin l’aigua.

Enrossiu l’all en una cassola amb l’oli. Quan estigui al punt, afegiu-hi la meitat del julivert. Tot seguit, afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure 5 minuts.

Afegiu-hi el pebre vermell dolç i les patates. Aboqueu-hi la meitat del caldo i coeu-ho 20 minuts.

Salpebreu els verats i incorporeu-los a la cassola. Primer els trossos més grossos i després les cues.

Rectifiqueu-ho de sal i afegiu-hi més caldo si és necessari. Lligueu el suc amb la Maizena. Remeneu-ho amb cura perquè la patata i el peix no es trenquin.

Deixeu-ho coure 5 minuts més. Un cop hàgiu apagat el foc, afegiu-hi l’allioli diluït amb una mica de caldo.

Per acabar, repartiu la resta del julivert i corregiu-ho de sal.

Consells

L’allioli pot ser substituït per una picada.

El suc que es prepara amb all, oli, julivert i tomàquet és gairebé com un sofregit instantani.

En comptes de Maizena Express es pot fer servir una mica de patata aixafada.

Ingredients per a 3 litres

1,7 kg de peix per a sopa

400 g de crancs

25 ml d’oli d’oliva 0,4º

4 l aigua

Preparació

Poseu l’oli d’oliva en una olla a escalfar. Afegiu-hi els crancs i ofegueu-los bé.

Incorporeu-hi el peix.

Afegiu-hi l’aigua i poseu-ho a bullir.

Un cop arribi al punt d’ebullició, traieu les impureses de la superfície.

Deixeu-ho coure durant 20 minuts i passeu-ho per un colador fi.

Consells

Per elaborar el caldo compreu peix d’un preu assequible. És preferible utilitzar peix de roca, que és més gustós. També podeu comprar espines i caps de peix.