Com fer sopa de farigola? Recepta del cuiner Salvador Brugués
El cuiner de Sant Hilari ens proposa cuinar a casa una recepta tradicional
13/01/2022
2 min
El cuiner Salvador Brugués ens proposa una recepta que prové de la cuina de reaprofitament del pa i de les verdures. El cuiner reconeix que quan era petit no li agradava perquè a casa la menjaven diàriament. En canvi, ara és una de les seves preferides.
Sopa de farigola
Ingredients per a 1 persona
- Brou de verdures
- Farigola fresca
- Alls
- Pa sec
- 1 ou
Elaboració
- Aixafeu amb el puny els grans d’alls, rentats prèviament.
- En una paella coeu-los a partir d’oli fred. És important que l’oli estigui fred perquè els alls no es cremin.
- Quan els alls estiguin una mica daurats, afegiu-hi la farigola fresca.
- Tot seguit, afegiu-hi el brou de verdures. Tot plegat ha de bullir durant deu minuts.
- Passat aquest temps, coleu-ho per treure’n els entrebancs.
- Ara toca espessir la sopa amb pa, que deixareu remullar. Una vegada moll, ja el podreu trencar amb l’ajut d’unes varetes de cuina.
- El punt d’espessor depèn de cadascú.
- Per acabar, afegiu-hi una mica d’oli cru.
- La recepta podria acabar en aquest punt tot afegint dins de la sopa un ou cru. Però també hi ha altres opcions.
- Tritureu-la amb una batedora elèctrica perquè quedi de textura molt fina. I mentre ho feu, enriquiu-la amb oli d’oliva. Reserveu-la.
- La sopa ja estaria preparada per abocar-la en un plat soper i servir-la amb unes torrades de pa i un rajolí d’oli.
- O bé es podria acabar amb un ou cuit a baixa temperatura o un ou poché amb pebre negre, una mica de l’all que havíem fet servir abans, pa, farigola i amanit amb oli. Així doncs, al centre del bol hi posaríem l’ou i a sobre la sopa de farigola.
Consell
El brou de verdures el podeu comprar bo i fet o bé el podeu preparar a casa mitjançant el bullit de verdures amb aigua mineral durant tres hores.