Com fer confitura de llimona i taronja cumquat? Recepta del cuiner Carles Gaig
El xef Carles Gaig proposa que preparem a casa una recepta per aprofitar els cítrics
15/04/2020
1 min
El cuiner Carles Gaig proposa als lectors de l'ARA aprofitar el temps per fer melmelades de cítrics que, un cop fetes, poden desar-se a la nevera durant dos mesos ben bons. Concretament, Gaig suggereix fer confitura ecològica de llimona i taronja cumquat.
Confitura de llimona i taronja cumquat
Ingredients
1 quilo de llimona i cumquat
500 g de sucre blanc
Elaboració
- Ratlleu la pell de la llimona i la de les taronges cumquat amb l’ajut d’un ganivet ben dentat.
- Deixeu-les en un bol amb aigua perquè hi quedin en remull durant 24 hores com a mínim, perquè perdin la rabior.
- Passades les hores, talleu per la meitat els cumquats, i traieu-ne els pinyols un a un de l’interior.
- Un cop fet, talleu-los en juliana, i ajunteu-los amb la llimona, tallada també finament.
- Tot seguit, afegiu-hi el sucre blanc.
- Poseu-ho tot plegat en una cassola però sense foc durant quinze minuts ben bons. Remeneu-ho ben bé, perquè tots els ingredients hi quedin amalgamats.
- Després enceneu el foc, i coueu-ho durant quaranta-cinc o cinquanta minuts.
- Passat aquest temps, deixeu-ho refredar. I quan sigui fred, ja podreu menjar la confitura.
- Si voleu conservar-la durant molt de temps, esterilitzeu pots de vidre, i després feu un bany Maria.
- Si no, si la voleu consumir de seguida, la contifura es conservarà bé durant dos mesos.