Com es fan els farcells d'albergínia amb formatge de cabra i branques de romaní? Recepta del cuiner Salvador Brugués
El cuiner Salvador Brugués revela com fer la preparació a casa de manera senzilla
17/10/2020
1 min
Albergínies farcides amb formatge de cabra i oli de romaní
Ingredients per a 4 persones
- 1 albergínia
- 100 g de formatge de cabra
- Branques de romaní
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre
Elaboració
- Comenceu amb el romaní. Quedeu-vos-en amb les branques, rebutgeu-ne el tronxo, i tot seguit talleu-les amb l’ajut d’un ganivet.
- En un bol on haureu col·locat prèviament oli d’oliva, tireu-hi les branques esmicolades de romaní. Poseu-hi també un pensament de sal i de pebre negre molt.
- Agafeu ara l’albergínia. Retireu-ne el peduncle verd, i feu-ne un tall longitudinal en un costat. I tot seguit aneu-ne fent talls per fer-ne làmines allargades.
- Un cop tallades, saleu cada una de les làmines, una per una.
- Ara serà el moment de posar un fil d’oli d’oliva en una paella al foc.
- Mentre s’escalfa, talleu rodanxes del formatge de cabra. Reserveu-les.
- Quan l’oli ja sigui calent, agafeu les làmines d’albergínia. Espolseu-ne l’excés de sal, i poseu-les a la paella.
- Aneu fent aquest mateix procés fins que les tingueu fregides totes, banda per banda.
- Quan les albergínies estiguin daurades, retireu-les de la paella, i aneu-les col·locant en un plat.
- Enmig de cada làmina poseu-hi una rodanxa de formatge de cabra, i emboliqueu-lo. Aneu repetint aquesta operació amb totes les làmines que teniu fregides.
- Col·loqueu els farcells d’albergínia amb formatge de cabra en una plata i poseu-los al forn.
- Passats els minuts, ja els podreu servir en un plat amb unes branques senceres de romaní per sobre, i tirant-hi per sobre l'oli de romaní, sal i pebre que teníeu reservat.