Mengem 17/10/2020

Com es fan els farcells d'albergínia amb formatge de cabra i branques de romaní? Recepta del cuiner Salvador Brugués

El cuiner Salvador Brugués revela com fer la preparació a casa de manera senzilla

Trinitat Gilbert Martínez
1 min
IMG_9127

Albergínies farcides amb formatge de cabra i oli de romaní

Ingredients per a 4 persones

1 albergínia

100 g de formatge de cabra

Branques de romaní

Oli d'oliva

Sal

Pebre negre

Elaboració

  • Comenceu amb el romaní. Quedeu-vos-en amb les branques, rebutgeu-ne el tronxo, i tot seguit talleu-les amb l’ajut d’un ganivet.
  • En un bol on haureu col·locat prèviament oli d’oliva, tireu-hi les branques esmicolades de romaní. Poseu-hi també un pensament de sal i de pebre negre molt.
  • Agafeu ara l’albergínia. Retireu-ne el peduncle verd, i feu-ne un tall longitudinal en un costat. I tot seguit aneu-ne fent talls per fer-ne làmines allargades.
  • Un cop tallades, saleu cada una de les làmines, una per una.
  • Ara serà el moment de posar un fil d’oli d’oliva en una paella al foc.
  • Mentre s’escalfa, talleu rodanxes del formatge de cabra. Reserveu-les.
  • Quan l’oli ja sigui calent, agafeu les làmines d’albergínia. Espolseu-ne l’excés de sal, i poseu-les a la paella.
  • Aneu fent aquest mateix procés fins que les tingueu fregides totes, banda per banda.
  • Quan les albergínies estiguin daurades, retireu-les de la paella, i aneu-les col·locant en un plat.
  • Enmig de cada làmina poseu-hi una rodanxa de formatge de cabra, i emboliqueu-lo. Aneu repetint aquesta operació amb totes les làmines que teniu fregides.
  • Col·loqueu els farcells d’albergínia amb formatge de cabra en una plata i poseu-los al forn.
  • Passats els minuts, ja els podreu servir en un plat amb unes branques senceres de romaní per sobre, i tirant-hi per sobre l'oli de romaní, sal i pebre que teníeu reservat.

Bon profit!

stats