T. GILBERT / J. CASTELLANO / A. MARÍN
BARCELONA

Musclos amb cervesa Epidor

Musclos amb cervesa Epidor Zoom

A la cerveseria de la Fàbrica Moritz de Barcelona, el xef Jordi Vilà proposa receptes amb productes de proximitat. Estan cuinades amb cervesa i també són ideals per menjar-les maridades amb la mateixa beguda fermentada.

Per a 2 persones

400 g de musclos
50 g de cansalada fresca (o bé papada cuita)
100 g de tomàquet sencer en conserva
100 ml de cervesa Epidor
1 ceba de Figueres
1 branca de farigola
Fulles de julivert (quantitat segons el gust)
Oli d’oliva verge extra

Preparació

Comenceu preparant el sofregit. Talleu la ceba a la juliana i sofregiu-la en una paella. Després, incorporeu-hi el tomàquet, que hi ha de perdre l’aigua; compteu-hi uns 7 minuts. I, tot seguit, fiqueu-hi la cansalada fresca, que s’ha de coure juntament amb la resta d’ingredients. Compteu-hi uns cinc minuts més. Un cop fet, reserveu-lo.

Un cop heu netejat els musclos, poseu-los amb aigua en una musclera o en una olla al foc perquè s’obrin. Quan ja estiguin oberts, amb el foc apagat, retireu-ne l’aigua i incorporeu-hi el sofregit. Tot seguit, poseu-hi també la branca de farigola i la cervesa.

Amb tots els ingredients afegits, torneu a encendre el foc i feu que la cervesa arrenqui el bull, perquè així els musclos s'empaparan dels diferents sabors.

Per acabar, l’últim pas serà afegir-hi fulles de julivert i amanir el plat amb un raig d'oli d'oliva verge extra.

Podeu servir la preparació amb la mateixa olla de la cocció.

Bon profit!