T. GILBERT / J. CASTELLANO / A. OM / J. PUJOL
BARCELONA

Les magdalenes de sempre sense lactosa

Magdalenes (sense lactosa) Zoom

Xavier Barriga, forner i creador de Turris, és un referent en el pa artesà i creatiu. Els pans elaborats amb mil i una farines diferents són la seva insígnia. A més, Barriga és un defensor de les receptes tradicionals de pastisseria.



Ingredients per a 10-16 magdalenes

:

  • 4 ous

  • 420 g de sucre
  • 
130 ml d'oli d'oliva verge

  • 120 ml d'aigua

  • 510 g de farina fluixa

  • 10 g d'impulsor

  • Gotes de xocolata (al vostre gust)



Estris
:

  • 1 llengua pastissera

  • 9 motlles de magdalenes (de 70 grams)
  • 
1 mànega pastissera



Poseu quatre ous en un bol. 

Aboqueu-hi el sucre i bateu-ho tot junt amb una batedora.



Quan la barreja hagi augmentat de volum i tingui una textura esponjosa, aboqueu-hi l'oli d'oliva verge. Feu-ho a poc a poc i remenant-ho amb una llengua pastissera.



Tot seguit, aboqueu-hi un got d'aigua mineral (que també es pot substituir per llet si ho preferiu).



Després, la farina junt amb el propulsor. No ho aboqueu de cop, sinó de mica en mica, perquè pugueu anar-ho mesclant bé. La barreja no ha de quedar agrumollada.



Deixeu-ho reposar a la nevera un mínim de 5 hores. L'ideal és que hi estigui tota una nit, perquè així la textura serà més espessa.



Passat aquest temps, poseu la barreja dins d'una mànega pastissera que us servirà per anar omplint els motlles de les magdalenes.



Un cop omplerts, decoreu algunes de les magdalenes amb gotes de xocolata i a la resta poseu-hi un polsim de sucre blanc.



Col·loqueu les magdalenes en una plàtera amb paper sulfuritzat per anar al forn, on les heu de coure a 170 graus durant 20-23 minuts. 



No han de quedar fosques per fora.



Bon profit!