TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com fer macarrons de rostit amb trompetes de la mort i porc Duroc? Recepta del cuiner Ignasi Camps, de Cantonigròs

El xef del restaurant Ca l'Ignasi de Cantonigròs revela com cuinar un plat estrella del receptari

Macarrons de rostit del cuiner Ignasi Camps Zoom

El cuiner del restaurant Ca l'Ignasi, de la població de Cantonigròs, explica com preparar a casa els macarrons a partir de les restes de la salsa d'un rostit, que tritura prèviament abans de començar a preparar el plat de pasta.

Macarrons amb suc de rostit, trompetes i costelló de porc Duroc de l’Ignasi Camps

Ingredients

Per a 4 persones

300 g de costellam de porc (si pot ser, Duroc)

400 grams de macarrons ratllats

250 g de trompetes de la mort

4 cullerots de suc de rostit de pollastre

4 cullerades soperes de salsa de tomàquet

200 g de formatge d’ovella (del Serradet de Berneres de Sant Martí Sescorts si pot ser)

Oli d’oliva

Sal

Elaboració

El pas previ a aquesta recepta és haver fet un rostit de carns amb panses i pinyons, que podeu haver fet un altre dia. Per fer un rostit es necessita un pollastre o bé quatre carcanades de pollastre, tres cebes de Figueres, tres tomàquets madurs, una branca de canyella, tres fulles de llorer, herbes aromàtiques, oli d’oliva, un got de vi ranci, prunes seques i pinyons. Tot plegat es fiqui al forn perquè es cogui. Després, el suc restant que us hagi sobrat el tritureu i el reserveu per a aquesta recepta.

Si us voleu saltar aquest primer pas, feu servir una bona salsa de tomàquet, i en feu un sofregit lent amb ceba.

Les trompetes de la mort les podeu fer servir o bé fresques o bé congelades, que prèviament haureu saltat en una paella amb un fil d’oli.

En un cassola, poseu a bullir els macarrons amb un pensament de sal. Deixeu-los bullir durant dotze minuts seguits. Després escorreu-los, passeu-los per aigua freda i reserveu-los.

Salpebreu la costella de porc, remeneu-la i poseu-la a rostir en una paella amb oli. Hi ha de quedar ben fregida.

Tot seguit, poseu-hi les cullerades del suc triturat del rostit o bé quatre de salsa de tomàquet. Un truc per fer salsa de tomàquet és fer servir les pells del tomàquet, que prèviament podeu haver congelat, i quan en tingueu un bon grapat les descongeleu i les tritureu. Us quedarà una salsa dolça i poc àcida.

Deixeu que hi faci xup-xup fins que la costella s’estovi i la salsa es comenci a tallar. Aleshores hi afegiu les trompetes. Remeneu-ho i deixeu-ho cinc minuts perquè faci xup-xup.

Mentrestant, ratlleu formatge d’ovella. Reserveu-lo.

Quan el costellam amb les trompetes i la salsa estigui preparat, tireu-hi els macarrons bullits. Remeneu-los juntament amb la resta d’ingredients. Si us queda una mica sec, afegiu-hi un cullerot d’aigua.

Un cop ben remenats, ja podreu servir-los en un plat. Tireu-hi el formatge ratllat per sobre, a quantitat generosa, i ja estarà a punt per menjar.

Bon profit!