Cuina fàcil

Ous ferrats amb tempura de verdures per sucar-hi el que vulguis

El cuiner Oriol Sabé explica com preparar el plat a casa amb trucs senzills per sortir-se'n amb èxit

El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, revela el pas a pas d'un plat que pot fer-se a casa amb verdures de temporada i segons les preferències de cadascú. El truc més important és el de l'arrebossat, que és essencial perquè les verdures quedin cruixents. Sucades amb els ous ferrats, la combinació de textures resultant és una de les més desitjades en gastronomia.

Ingredients per a 4 persones

  • 8 ous
  • 300 g de farina
  • 500 g d'aigua mineral
  • 15 g de llevat liofilitzat
  • Verdures (segons el vostre gust)
  • 1 carbassó
  • 8 espàrrecs
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba dolça
  • 1 pebrot vermell
  • Xampinyons
  • Salsa de soja
  • Mel
  • Oli d'oliva extra verge
  • Sal

Elaboració

  1. Comenceu preparant la tempura de verdures. Col·loqueu en un bol gran la farina, el llevat i l'aigua mineral. Amb l'ajut d'unes varetes de cuina, aneu-ho remenant fins que us en quedi la textura de crema ben lligada, que quan hi enfonseu una cullera hi rellisqui la barreja.
  2. Deixeu fermentar a temperatura ambient la crema preparada durant mitja hora. Comprovareu que haurà fermentat perquè a la massa hi haurà bombolles.
  3. Tot seguit, netegeu i prepareu les verdures que vulgueu fregir. També podeu fregir bolets, com xampinyons. Després talleu els carbassons en forma de bastonets; espàrrecs, en rodanxes; les pastanagues, en bastonets, i ceba, en forma de cèrcols. Saleu-los amb un pensament de sal, i tireu-n'hi també un altre de farina. Remeneu-ho amb les mans perquè els dos ingredients hi quedin impregnats.
  4. Ara serà el moment d'agafar un a un els vegetals, i anar-los sucant a la tempura que teniu fermentada al bol. I aneu-los posant dins d'una cassola amb oli d'oliva que tingueu al foc. Comproveu prèviament que l'oli és calent, perquè la tempura es fregeixi amb rapidesa. Amb l'ajut d'una escumadora, aneu tombant les verdures, perquè es fregeixin bé per les dues bandes.
  5. Un cop fregides, retireu-les i reserveu-les en un plat pla.
  6. A la mateixa olla on heu fregit les verdures, feu-hi l'ou ferrat. Feu-lo al vostre gust, però sempre procurant que no es trenqui. La cullera escumadora us hi ajudarà.
  7. El toc final és la salsa. En un morter (o en un bol) petit, barregeu-hi mel i soja. Remeneu-ho. I tireu-la per sobre de l'ou i de la verdura en tempura. I ja estarà.

Bon profit!

stats