Una bona truita
Ous 07/12/2023

Recepta per a un àpat amb ous: truita de moniato i botifarra

El cuiner Oriol Sabé explica com fer-la a casa a partir d'uns trucs infal·libles

2 min

El cuiner Oriol Sabé proposa que fen a casa una truita original, amb moniato i botifarra, que assegura que està compensada de sabors dolços i salats. De fet, quan fregeix el moniato en una cassola amb oli de gira-sol suggereix de no salar-lo en cap moment, perquè la sal ja la incorporarem quan batrem els ous, i la botifarra negra també en porta.

Ingredients per a una truita per compartir per a 4-6 persones

  • 8 ous
  • 1 moniato
  • 1/2 botifarra negra (70 grams)
  • Oli d'oliva suau
  • Oli de gira-sol (per fregir)
  • Sal

Elaboració

  1. Per començar, peleu els moniatos. Traieu-ne la pell exterior amb un pelador. Tot seguit, talleu-los en forma de làmines, com si fossin patates fregides, però un pèl més primes. I després, doneu-los forma de bastonets.
  2. Poseu una cassola al foc amb oli de gira-sol. Quan l'oli estigui calent, fregiu-hi el moniato sense posar-hi sal en cap moment.
  3. Mentrestant, traieu el budell de la botifarra negra, i talleu-la també a làmines, i després a daus.
  4. Quan el moniato estigui fregit, retireu-lo i deixeu-lo reposar en un plat amb paper absorbent. Reserveu-lo. Retireu una part dels bastonets fregits de moniato per a la decoració final del plat.
  5. Bateu els ous i saleu-los.
  6. Dins del bol amb els ous batuts, poseu-hi el moniato fregit i els daus de botifarra.
  7. Llavors, aboqueu-ho tot junt en una paella de fer truites, que ja tindreu al foc amb un rajolí d'oli d'oliva suau. Feu-hi uns cops amb l'espàtula perquè tots els ingredients es facin bé.
  8. Feu el tomb a la truita amb l'ajut d'un plat pla.
  9. Quan la truita ja estigui cuita de les dues bandes, aboqueu-la al plat i acabeu-la amb els bastonets de moniato fregits.

Bon profit!

Recepta enregistrada a l'Espai Cuina del mercat de la Boqueria de Barcelona.

stats