Pizza italiana exprés
El cuiner Nuncio Cona, nascut a Palerm, és un apassionat de la cuina italiana i també de la catalana, que fusiona al restaurant 2254. Aquest nombre fa referència als quilometres exactes que hi ha entre les dues ciutats, Barcelona i Palerm, trajecte que ell ha recorregut en vespa.
Ingredients per a una pizza per a 4 persones
100 gr de farina
7 gr de llevat de força
1 raig d’oli
1 toc de sal
1 toc de sucre
Com aconseguir una fermentació ràpida? Fent-la al vapor en comptes del forn.
Barregeu tots els ingredients. Amasseu-los amb les dues mans fins que us quedi una massa compacta.
Perquè la massa fermenti sense haver-la de deixar reposar un mínim de dues hores, poseu-la a la vaporadora durant uns minuts, fins que vegeu que dobla el volum.
Retireu-la. Esteneu-la amb l’ajut d’un corró. I, si no en teniu, d’una ampolla de vidre, per exemple.
Poseu-hi al damunt tomàquet, mozzarella i orenga.
al forn durant cinc minuts