Restauració
Mengem 27/07/2022

El Celler de Can Roca s'expandeix al castell de Sant Julià de Ramis

El projecte és crear un centre gastronòmic i cultural a la fortificació, on fins fa uns anys el cuiner Jordi Cruz havia tingut el restaurant Atempo

2 min
Recepció de l'hotel del Castell de Sant Julià de Ramis

BarcelonaEl Celler de Can Roca s'expandeix al castell de Sant Julià de Ramis amb l'objectiu de crear-hi un centre gastronòmic i cultural. El sommelier Josep Roca explica que els tres germans han rebut propostes de tot el món per dirigir establiments gastronòmics fora de Catalunya, que han anat rebutjant una vegada rere l'altra. Ara bé, "quan ens van suggerir la fortalesa de Sant Julià de Ramis ens ho vam pensar, perquè per a nosaltres és continuar a les comarques de Girona, el nostre territori", diu Josep Roca, que la setmana passada encara no volia confirmar el projecte, perquè els quedava acordar els últims detalls. Avui, el Celler de Can Roca ho confirma i assegura que primer hi obrirà un hotel, i després un restaurant, on es podran tastar els plats clàssics del Celler de Can Roca dels últims 35 anys, tal com es podia fer a Mas Marroch en temps de pandèmia.

Una de les habitacions del castell de Sant Julià de Ramis, del Celler de Can Roca.

A la fortalesa de Sant Julià de Ramis, els germans Roca també tenen previst acollir-hi esdeveniments, així com la destil·leria de l'Esperit Roca, que es presentarà per primera vegada a la tardor. I també altres projectes que havien iniciat a La Masia, l'espai R+D situat davant del Celler de Can Roca, al carrer de Can Sunyer, i que havia quedat petit. Així doncs, a la fortalesa hi haurà el que anomenen la Cuina Consciència Roca, un espai divulgatiu per compartir coneixement; el Roca Recicla, on donen nova vida al vidre provinent de les ampolles obertes al restaurant, i la Roca Acadèmia, la iniciativa que els ha portat a impartir cursos, lligats, entre d'altres, amb el grau de Turisme de la Universitat de Girona.

stats