TRINITAT GILBERT
BARCELONA

Pizza tropical sense pinya, així l’ha creat el cuiner Jordi Vilà

La pizzeria Mucho és el nou restaurant del xef de l'Alkímia juntament amb el forner Xevi Ramon

Pizza tropical sense pinya, així l’ha creat el cuiner Jordi Vilà Zoom

La pizza tropical no va amb pinya, segons el cuiner Jordi Vilà, que des de l’abril passat la prepara amb tomàquet, alvocat, mango, salsa 'jalapeño', coriandre, alfàbrega i llima a la pizzeria Mucho, al carrer Marià Cubí de Barcelona.

“Tinc respecte per la tradició italiana però a la pizzeria practico un ‘free style'”, explica Vilà, que s’ha aliat amb el forner Xevi Ramon de Triticum i un tercer soci per obrir una primera pizzeria a Barcelona, però amb l’objectiu d’exportar-ne la fórmula a Sud-amèrica i a Centreamèrica. “Per això el nom és en castellà, Mucho, perquè la idea és fer créixer el negoci a Llatinoamèrica”, diu el cuiner. Malgrat això, la carta es pot triar en català i castellà.

La pizzeria ofereix l'opció de triar el tipus de massa/MUCHO Zoom

La pizzeria ofereix l'opció de triar el tipus de massa/MUCHO

Sobre les pizzes, la primera sorpresa és l’opció de triar la massa integral i amb llavors. La segona són les formes: tant poden ser rodones com gofres o coques. I la tercera són els ingredients. “De la part de dalt de la pizza me n’he encarregat jo, i llavors he optat per posar-hi la meva tradició com a cuiner unida amb l’experiència a l’Alkímia”, diu Vilà.

En la pràctica, les pizzes del cuiner són la Very Hardcore, amb carpaccio de peus de porc, botifarra negra, poma caramel·litzada, pinyons i créixens, i la de Festa Major, amb mozzarella 'fiore di latte', bolonyesa de rostit de pollastre a la cassola, api envinagrat i escarola. Justament aquestes dues s'han registrat amb 'copyright'.

El forner Xevi Ramon s'encarrega de les masses, de llarga fermentació, mentre el cuiner Jordi Vilà dels ingredients de dalt/MUCHO Zoom

El forner Xevi Ramon s'encarrega de les masses, de llarga fermentació, mentre el cuiner Jordi Vilà dels ingredients de dalt/MUCHO

A més de les patentades, Jordi Vilà no ha prescindit de les pizzes clàssiques, la Margarita, la Parmigiana, la Marinara, la Prosciutto, la Capriciosa i la Napolitana. Ni tampoc dels antipizza (hummus, babaganuix, guacamole i guacamole de Valls, crema de romesco de Tarragona) i els antipasto (carxofes, bacallà i macarrons de rostit gratinats).

La pizza clàssica 'Margarita' també és a la pizzeria del xef Jordi Vilà/MUCHO Zoom

La pizza clàssica 'Margarita' també és a la pizzeria del xef Jordi Vilà/MUCHO

De postres el tiramisú no hi falta, però l’originalitat és que els cambrers el preparen davant els comensals. I en la carta de vins, les denominacions d’origen catalanes hi són ben presents, a més d’una proposta ben triada de còctels (inclòs el Negroni, amb la nota que la 'celebrity' Empar Moliner el pren).