Premi
Xefs 12/11/2022

Pau Sintes, el millor cuiner jove d'Europa, és de Menorca

Ha guanyat el guardó a la ciutat de Trondheim, a Noruega, amb una revisió innovadora d'un plat tradicional, les albergínies plenes

1 min
La interpretació de les albergínies plenes, el plat que ha fet guanyador el cuiner de Menorca Pau Sintes

El cuiner de Menorca Pau Sintes és el millor jove cuiner d'Europa 2022, segons el premi organitzat per l'Institut Internacional de Gastronomia, Art i Turisme. Format al grau de ciències culinàries i gastronòmiques de Barcelona (CETT), Sintes s'ha imposat a nou cuiners, que han estat des d'ahir divendres cuinant i explicant plats basats en els seus receptaris locals. Per preparar-se per al concurs, que ha tingut lloc a la ciutat de Trondheim (Noruega), ha comptat amb el suport de la cuinera Sílvia Anglada, del restaurant Es Tast de Na Sílvia, de Ciutadella de Menorca, que també ha estat present al premi.

El cuiner de Menorca confessava, minuts abans de rebre el guardó, que el concurs li havia anat molt bé, i que se sentia tranquil amb tot el que havia fet. Per la seva banda, la mentora, la cuinera Sílvia Anglada, destacava "l'harmonia que hi havia hagut entre els joves cuiners".

El cuiner Pau Sintes, amb el premi, entre els cuiners Sílvia Anglada i Toni Tarragó, del restaurant Es Tast de Na Sílvia

El plat guanyador és una interpretació d'un plat tradicional de Menorca, especialment de les festes. Es tracta de les albergínies plenes, que per al concurs han cuinat a baixa temperatura i aprofitant tota l'albergínia sencera.

Pau Sintes Juanico

Durant aquest any Menorca és regió gastronòmica europea. Dins d'aquest marc, ha organitzat, entre altres activitats, l'exposició El gust de Menorca, que ha comptat amb els comissaris Montserrat Anglada Fontestad, Jaume Mascaró Pons i Pep Pelfort Sola. L'exposició, que reflecteix la riquesa gastronòmica de l'illa, es pot veure fins a l'abril al museu de Maó.

stats