Obertura

La pizzeria que va començar en un pàrquing obrirà dos locals nous, a Barcelona i a Madrid

La restauradora Berta Bernat anuncia que l'any que ve vol estendre la marca al barri de Ciutat Vella, on fins ara no té cap local

Berta Bernat, al penúltim Pàrquing Pizza que va obrir al carrer de València de Barcelona
3 min

BarcelonaLa restauradora Berta Bernat anuncia que, l'any vinent, obrirà dos Parking Pizza nous, un a Barcelona i un altre a Madrid. El de Barcelona estarà situat fora dels barris de l'Eixample i la part alta, on s'ubiquen els locals actuals. "He pensat en Ciutat Vella, que és on encara no en tenim cap", explica Bernat, que compta amb un total de cinc pizzeries a Barcelona i dues més a Madrid.

Els restauradors Marcos Armenteras i Berta Bernat al primer Parking Pizza que van obrir fa deu anys, al carrer Londres de Barcelona.

Tot va començar fa deu anys al número 98 del carrer Londres de Barcelona. Allà, Berta Bernat i la seva parella, l'enyorat Marcos Armenteras, van obrir el primer Parking Pizza, en un local que havien estat les cotxeres d'un edifici. Tenia tant l'aparença de pàrquing que el local s'obria (i s'obre encara avui) amb persiana de canaleta. Armenteras, mort a principis de l'any passat, era un gran especialista en buscar i trobar locals especials per a la marca. El penúltim local, el del carrer València, és un espai ampli, allargat, on per primera vegada van decidir col·locar una taula rodona.

Porta amb persiana de canaleta

El nom era fàcil, s'havia de dir parking; i l'oferta de menjar, la que somiaven Bernat i Armenteras: pizzes de qualitat, amb massa mare, que es mengessin enmig d'una estètica que havien vist en restaurants del nord d'Europa, amb taules de fusta per compartir, tamborets sense respatller, que s'obren i s'hi poden desar abrics i motxilles. "Les cadires les havíem vistes en restaurants de Londres, i estàvem convençuts que a Barcelona no hi havia cap restaurant que en tingués", diu Bernat. Així que en van fer comanda a Bèlgica, que és on les compren encara avui.

Una de les pizzes que es poden menjar als cinc locals actuals de la marca a la ciutat de Barcelona.

Bernat assegura que aleshores, fa deu anys, a Barcelona no es podien menjar pizzes bones. "Nosaltres vam ser els primers que hi vam pensar, i que ens hi vam posar; després hi ha hagut un boom", fins al punt que es podria dir que "la ciutat està enamorada de les pizzes". N'hi ha de molta qualitat, però apunta: "El mercat ha crescut tant que ara l'oferta ja està saturada en alguns barris de la ciutat però no en d'altres, i per això vull obrir-ne a Ciutat Vella", explica Bernat. La restauradora també dirigeix el Parking Sótano, situat al passatge Marimon de Barcelona, on l'oferta està basada en carn, cuita amb llenya a la brasa. "N'estem molt contents, de l'oferta del Parking Sótano; penso que la carn és de molta qualitat, i ho notem especialment en la gran quantitat de comandes de menjar per emportar", afirma.

Per acabar, per celebrar els deu anys del primer Parking Pizza, la restauradora ha afegit una pizza nova al menú. Es tracta d'una col·laboració amb la marca Petramora i l'establiment Rooftop Smokehouse, amb els quals ha pogut dissenyar una pizza de vedella fumada, patata, formatge i rovell d'ou. I una curiositat: si algú pensa que les pizzes es mengen en cap de setmana, Berta Bernat explica que no. Si més no, és l'indicador que ella té amb els seus locals, perquè els comensals en mengen, tant al migdia com a la nit, cada dia de la setmana. "Diria que l'únic dia que potser és una mica fluix és el dilluns". "També oferim un menú de 18,50 euros, que inclou una pizza petita, una beguda i un gelat de postres", conclou Berta Bernat.

stats