Manchester es queda sense cuina catalana: tanca el restaurant de Pep Guardiola
El Tast, que té una proposta gastronòmica dissenyada per Paco Pérez, farà el seu últim servei aquest dissabte
La ciutat de Manchester es queda sense el restaurant El Tast, un dels socis del qual és l’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola. Com confirma l’amic personal de Pep Guardiola Manel Estiarte, aquest dissabte, 20 de desembre, serà l’últim dia que s’hi podrà menjar la cuina catalana pensada pel cuiner Paco Pérez, que té cinc estrelles Michelin entre els diferents restaurants que dirigeix.
El motiu del tancament podria ser la diferència creixent entre la inversió i els beneficis. Si més no, això és el que s’extreu de l’escrit que els propietaris han difós a les xarxes socials: “Com bé sap el sector de la restauració, hem fet front a condicions difícils i augments dels costos”. A més, sembla que la decisió s’ha precipitat, perquè també han fet saber a les xarxes socials que tornaran els diners a les persones que havien comprat reserves de taula com a regals de Nadal.
Per continuar, en el comiat agraeixen als clients que han anat al restaurant durant els vuit anys que han estat oberts a la ciutat de Manchester, i també el treball i confiança dels proveïdors.
El Tast es va inaugurar al mes de juliol del 2018 a King Street, a la ciutat anglesa. Per al cuiner del restaurant Miramar de Llançà va suposar el primer restaurant anglès on treballava, i no perquè no estigués acostumat a treballar fora de Catalunya. De fet, un dels restaurants on té una estrella Michelin és a Polònia, concretament a la ciutat de Gdansk. Entre els socis que es van decidir a obrir el restaurant hi havia Josep Guardiola, però també companys de la cúpula directiva de l’equip del Manchester City com Txiki Begiristain i Ferran Soriano, a més d'un grup de restauració amb restaurants a Anglaterra. I probablement la iniciativa per tenir a prop un restaurant de cuina catalana provenia del seu lligam professional amb la ciutat de Manchester. Menjar com a casa quan ets a quilòmetres de distància sempre és un bon al·licient.
El cuiner Paco Pérez és considerat un dels millors del nostre país en cuina catalana. Justament aquest any, la cap de sala, parella i hereva del restaurant Miramar, Montse Serra, ha rebut diferents premis per la seva tasca, entre els quals el de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Entre les novetats amb què treballa la família Pérez-Serra hi ha la d’obrir un obrador de pa i brioixos a Barcelona com el que tenen dins del restaurant Miramar, i que ha tingut molt bona acollida entre la població de l’Alt Empordà.