Còctels

Sips: balanç d’un any sent el millor del món fent còctels a Barcelona

Els propietaris de la cocteleria del carrer Muntaner valoren què els ha suposat ser al cim del 50th Best Bars durant el 2024

Un dels còctels que prepara la que fins avui ha estat la millor cocteleria del món

Si ets la millor cocteleria del món, només et poden haver passat coses bones. I sí, és cert, afirma Marc Álvarez, un dels quatre propietaris de la Sips (Muntaner, 108), que afegeix que a més d’omplir el bar cada dia de la setmana, també ha estat un any en què han treballat més que mai fora de les parets de la cocteleria. "Hem tingut encàrrecs de tota mena, des de marques comercials fins a empreses que ens han contractat per a celebracions pròpies", diu.

El Sips ha estrenat aquest any un menú de degustació de còctels

A més, la cocteleria també ha estrenat una novetat inaudita, que fins ara cap cocteleria havia fet: es tracta d’un menú de degustació de còctels. "Fins ara s’havien fet menús de plats, maridats amb còctels, però que nosaltres sapiguem no n’hi ha cap com el nostre, que és al revés, la beguda és la protagonista", comenta Álvarez. Es tracta de dues propostes, una de curta (9 begudes) i una de llarga (12), que tenen lloc en un espai interior de la Sips, que porta per nom Essència i suposa un viatge en l'espai i les sensacions dins la cocteleria. Per començar, per la manera com s’hi arriba: després de travessar-hi unes cortines infinites. Per continuar, per la manera com el cocteler interactua amb el client, que observa davant seu com li preparen el menú líquid. "Ens hem inspirat en els menús de degustació sòlids, perquè els còctels fan una seqüència, un darrere l’altre, com passa amb els plats", assenyala Álvarez, que des de dilluns és a Madrid juntament amb altres companys del Sips per preparar actes previs a la revelació del nou millor bar del 2025.

Un segon Sips?

Com a projectes de futur, la Sips no es planteja ara per ara obrir un segon local. "Primer hem de pagar el del carrer Muntaner", explica rient. Ésclar, és una de les preguntes que més li han fet, i no s'hi pronuncia ni a favor ni en contra, sinó simplement que d'entrada toca assegurar el primer i únic local que tenen. Mentrestant, a Madrid, on té lloc avui la gala dels millors bars del món, tot apunta que qui prendrà el relleu a Barcelona serà a Amèrica: o bé a la ciutat de Nova York (el Double Chiken Please) o bé la de Mèxic (Handshake Speakeasy).

stats