La teva 'foodie' de capçalera

Salut! Les millors cocteleries per fer passar la set de vacances

Quatre opcions per brindar ara que arriba la calor i s'acosta l'estiu

4 min
La cocteleria Sips, del carrer Muntaner de Barcelona.

Benvolguts lectors, aquest és el meu últim article de recomanacions abans de marxar de vacances, així que he triat un tema de pur gaudi. Espero que tingueu molts sopars que s’allarguin. O ganes de fer una copa abans de sopar. Aquest sol ser un moment de descompressió, i ara que molts de vosaltres començareu a tenir el període vacacional al capciró dels dits, és una activitat que ve molt de gust. Us recomano tres establiments, i una opció per tenir còctels prèmium fets a la nevera.

Tandem Cocktail Bar. Aquesta cocteleria de tall clàssic és la meva preferida de Barcelona. Ubicada al carrer Aribau, 86, el primer que trobareu a l’entrar és la barra. És un local petit, llarg i estret. Al fons hi ha un espai més ampli (però no gaire) amb butaques. La barra és genial per a persones que van soles o per a parelles. Si el que necessites és un espai més íntim, llavors millor seure al fons. Demaneu el còctel que més us agradi, o deixeu-vos aconsellar, perquè el personal que hi treballa controla molt i us en farà una versió, o us prepararà una altra proposta seguint les vostres preferències. Aneu amb compte perquè podríeu entrar amb un còctel preferit i sortir-ne amb un altre. Si feu bondat i ho demaneu bé, també us oferiran fruits secs i potser alguna llaminadura.

Caribbean Club. No és cap descobriment, perquè aquest local està en dansa des del 1970, però per alguna raó, quan entres al Caribbean Club creus que has descobert una joia. Obres la petita porta i a dins hi trobes un lloc genuí decorat com si fossis dins un vaixell. Però que ningú es confongui, no és un parc d’atraccions, és senzillament el Caribbean, un lloc únic que et transporta, esclar, al Carib. L’autenticitat no es pot impostar. El local es troba al barri del Raval, al carrer de les Sitges, número 5, i està freqüentat per clientela molt fidel. Us serviran el que demaneu, però la seva especialitat és el rom. Si us agrada aquest licor fet de canya de sucre o el vostre còctel preferit en porta, és fonamental que visiteu aquesta cocteleria perquè no trobareu cap lloc on en sàpiguen més. El local el regenta Juanjo Gonzalez Rubiera, amb molta professionalitat i saber fer. Ell havia treballat fa una pila d’anys al Boadas, un altre temple líquid de la ciutat. Els bàrmans són discrets, però segur que amb tants anys darrere la barra deu tenir una pila d’anècdotes que no pot explicar.

Un dels còctels de l'experiència Esencia del Sips.

Sips. Ara fem un gir perquè deixem enrere les cocteleries clàssiques per visitar-ne una de creativa. A Barcelona tenim la que és considerada la millor cocteleria del món per la llista anglesa The 50 Best Bars. Abans ho era el Paradiso, al barri del Born, i enguany ho és el Sips, al carrer Muntaner, número 108. Les seves creacions són equilibrades i tenen en compte absolutament totes les arestes, des del nom fins a la vaixella. El local, propietat de Marc Álvarez i Simone Caporale, que han tingut carreres fulgurants. L'un des del 41° i el grup El Barri d’Albert Adrià i l’altre des de la cocteleria de nivell Artesian at the Langham de Londres. Des que van guanyar la distinció cal reservar per anar-hi si no es vol fer una cua llarga, però és una visita que val la pena. A més, des de fa uns mesos ofereixen una experiència única al món que han batejat Esencia. És un menú degustació de còctels. No hi ha menjar, són xarrups. En fan un de 9 passos i un de 12. Es fa en un speakeasy de darrere del mateix local, i aquest, tant sí com no, s’ha de fer amb reserva. Una persona anirà fent els còctels davant vostre i us explicaran quina idea hi ha al darrere. Val la pena anar-hi abans de sopar. El preu del menú és de 65 euros el curt i 110 el llarg. És una activitat divertida, una bona celebració o una idea original de regal.

La versió del Bellini de Libertine Blends: vi blanc escumós orgànic, puré de préssec, oli d'oliva i llúpol Citra.
Cucumber Mule, amb vodka artesanal, cogombre, gingebre, llima i pebre rosa.

Libertine Blends. Aquesta proposta no és una cocteleria, sinó una manera de tenir còctels ben fets a casa llestos per consumir. Oi que a l’estiu molts de vosaltres us convertiu en amfitrions? Doncs aquesta és una molt bona opció per tenir a la nevera. O és un producte molt xulo de portar quan t'adones que el vi i les postres ja els porten altres convidats. Libertine Blends és una marca creada per la copropietària de la Casa Bonay, Inés Miró-Sans, i el cocteler de l’hotel, Eric Stephenson. En la pandèmia tenien l’hotel tancat i es van posar a crear còctels fets en llauna. La idea és que tinguessin qualitat i es poguessin posar al minibar a la reobertura. Així ho van fer i va ser un èxit. Ara han llançat al mercat aquests còctels, que es poden adquirir a la seva web. N’hi ha que es poden adquirir en versió d’ampolla de vidre, i n’hi ha que venen directament en llauna. Són sorprenentment deliciosos i equilibrats. Han triat els millors productes i per a cada un d’ells han fet centenars de proves.

I això seria tot, estimats lectors. En parlem a la tornada.

stats