Concurs
Vins i caves 12/03/2023

Nacho Martínez i Eloi Cedó guanyen el Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles (i els seus corresponents 30.000 euros)

En el concurs s'havien presentat 120 parelles entre professionals i aficionats al món del vi

1 min
Siscu Martí en l'entrega del premi a Eloi Cedó i Nacho Martínez.

Ja tenim guanyadors de l'aferrissada competició de tast per parelles que organitza anualment la Vila Viniteca. El basc establert a Barcelona Nacho Martínez, de la botiga de vins Decántalo, i Eloi Cedó, que és un enòleg de Tivissa resident a Mallorca, són els guanyadors dels 30.000 euros de la quinzena edició del premi. Tots els participants tenien el repte de descobrir el país, zona d'origen, denominació d'origen, varietats de raïm, anyada, elaborador i marca dels vins tastats. Aquestes característiques s'havien de consensuar amb la parella. S'hi podien presentar tant professionals com aficionats i les inscripcions, un total de 120 parelles, es van esgotar en tan sols 4 minuts.

El segon lloc de la classificació –remunerat amb 7.000 euros– se l'ha emportat la parella formada per Carlos Cerdán, d'Albacete, i Paco Senís, de València, tots dos cellerers. La tercera posició se n'ha anat cap a Dinamarca, on resideixen l'eslovè Domen Presern i la canadenca Qian Janice. Ella és professora a la universitat i ell fa podcasts. La tercera posició ha estat premiada amb 3.000 euros.

Formatge i molt de vi

Quim Vila i Siscu Martí –socis i propietaris de Vila Viniteca– són els artífexs d'un premi que requereix una estricta organització i logística. Durant l'esdeveniment s'han utilitzat 7.600 copes Riedel (2.400 al concurs i la resta al showroom de vins per al públic assistent). S'han obert per al certamen 298 ampolles. El públic gairebé ha arribat a les 1.000 persones. S'han degustat 360 kg de més de 65 varietats diferents de formatges, procedents de 25 formatgeries seleccionades pels experts de la barcelonina Ardai, i s'han tastat vins de més de 67 cellers.

stats