Un altre celler abandona la DO Cava i entra a Corpinnat: Mas de la Basserola
Actualment Corpinnat té quinze cellers adscrits a la marca


Sant Sadurní d’AnoiaEl celler Mas de la Basserola, de la família Vives, abandona la DO Cava i entra a la marca Corpinnat. L’anunci d'aquesta quinzena incorporació s'ha fet avui mateix, amb la qual cosa el propietari del celler, Guillem Vives (Pla de Manlleu, 1993), s'ha pogut estrenar com a membre en l'acte celebrat al celler Recaredo de Sant Sadurní d’Anoia. Corpinnat hi acollia la delegació de l’Acadèmia de Vins de França que va arribar dimecres al vespre a Catalunya i està fent un recorregut pel país.
Vives, que explica que tota la seva família sencera es dedica al celler, relata que la decisió per abandonar la DO Cava la van prendre fa un any i mig per molts motius, tots importants. Un és el preu amb què s’exporta el cava, que els distribuïdors els hi marcaven a tres euros. Un altre és el poc prestigi que, en paraules de Guillem Vives, “el cava té a països com Dinamarca, Japó, Anglaterra o els Països Baixos”. I és així, continua el copropietari del celler, perquè “la DO Cava no ha lluitat per dignificar l’escumós”. Encara hi ha un altre argument que Vives exposa, i és el fet que amb la DO Cava “costa d’identificar-ne l’origen, malgrat que en els últims temps és cert que han començat a fer passos per definir-ho millor”.
Un any i mig sense marca
Per tot plegat, la família Vives va anunciar a la DO Cava que volia sortir-ne, i durant un any i mig ha estat elaborant escumós escrivint a les etiquetes només el nom del celler, Mas de la Basserola, que fa referència a un torrent on està situada la finca i on es fan basses quan plou. Ara bé, hi va haver un dia que es van adonar que la seva manera d’elaborar escumosos els permetria entrar a la marca Corpinnat. “Així que demanem reunió, els diem que hi voldríem entrar com a celler, perquè collim el raïm a mà, fem agricultura ecològica, ens fem el vi base i tot el procés l’elaborem al celler”, diu Guillem Vives. Quan Corpinnat rep la sol·licitud, inicia una altra auditoria, la seva, per comprovar que tots els requisits que ells exigeixen el celler els compleix. I així fins avui, just quan està a punt de començar la Setmana Santa, que Corpinnat ha revelat el que va anunciar fa mesos, que a la primavera serien fins a quinze cellers els que eixamplarien la marca.
“Estem molt contents –deia Guillem Vives–. I mira que encara no ens han arribat les etiquetes, on podrem dir que som Corpinnat, perquè no les tindrem fins a la setmana vinent”. Malgrat això, davant dels representants de l’Acadèmia de Vins de França, oferia copes dels seus vins: tres escumosos i dos vins tranquils, un de blanc i un de negre.