El radar suculent

De cuinar a grans cases (fins i tot la de Gerard Piqué i Shakira) a fer-ho per a tots els badalonins

L’Esmolet tot just fa uns mesos que ha obert però ja té uns fonaments sòlids gràcies al bagatge dels seus propietaris

Els tres socis i cuiners del restaurant L'Esmolet de Badalona. D'esquerra a dreta, Pedro Cárdenas, Albert Reverté i Ivan Cruz.
15/10/2025
3 min

BadalonaEn aquesta història passem pel Via Veneto, pel restaurant de Martín Berasategui, pel Dry Martini, pel Tramendu, per casa de Gerard Piqué i la Shakira i acabem a Badalona. Avui us presentem L’Esmolet, el projecte de tres cuiners que s’han fet socis per apujar el llistó de la gastronomia badalonina.

Inscriu-te a la newsletter Mengem Inscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Són Albert Reverté, Ivan Cruz i Pedro Cárdenas. Reverté és el que a Badalona es coneix com a BTV (una persona de Badalona de tota la vida), i és per aquest motiu que el projecte va anar a parar a un local lluminós de la plaça Ernest Lluch, ben a prop del mar i de la fàbrica d’Anís del Mono. Reverté va conèixer Cárdenas estudiant al CETT, però després han coincidit en un munt de cases de nivell. En una van topar amb Ivan Cruz, que està enamorat de la cuina i que penca des dels 14 anys. I des de llavors han treballat junts sempre que han tingut ocasió. Curiosament, tot i que Cruz ha participat en les obertures d'almenys tres restaurants (un dels quals Casa Leopoldo, quan el van agafar Romain Fornell i Òscar Manresa i on van coincidir tots tres), no tenia clar això d’obrir un negoci propi. Van ser “els nens”, com ell els anomena, ja que són una mica més joves, els que el van esperonar. I ara mateix no pot estar més content de la decisió. "No m'hauria imaginat mai que seria així. Si ho hagués sabut, ho hauria fet abans", diu. Sap el que costa engegar un negoci, però la rebuda que els veïns han donat a L’Esmolet ha estat d’allò més engrescadora. El cas de Pedro Cárdenas és ben diferent. Estava fent de cuiner privat per a l'exjugador del Barça Gerard Piqué, amb qui treballava des de feia molt de temps i per a qui només té bones paraules. Senzillament, tenia ganes d'assumir nous reptes.

La cua de vaca de la carta del restaurant L'Esmolet de Badalona.
Els socis i cuiners de L'Esmolet. D'esquerra a dreta, Albert Reverté, Ivan Cruz i Pedro Cárdenas.

Els tres cuiners s’han implicat en el projecte “fins al moll de l’os”, com posa a les samarretes que porten els treballadors del restaurant. Aquí no hi ha cinquena gamma. Tot s’ho fan ells. I han trobat uns comensals que entenen el que val això. Tant pel que fa al producte de primera qualitat com pel temps que implica fer-t’ho tot tu. Postres incloses. A la carta hi trobarem diverses picades d’ullet a la ciutat que els acull, com la bomba a la badalonina (amb pop, patata i allioli), les patates Corominas o els gelats de Can Soler. I també unes postres que només es poden tastar al menú de migdia: el tiramisú a la badalonina, que va amarat d'una versió que Anís del Mono ha tret amb gust de galeta. També han inclòs en la carta de vins dues referències de la Vall de Betlem, els meravellosos vins que es fan al costat de Sant Jeroni de la Murtra.

Tots tres són cuiners de soca-rel i, per tant, els va el xup-xup. Van començar amb una carta senzilla que han anat perfeccionant de mica en mica. I, de fet, pretenen seguir fent-ho. Em parlen de l’arròs de colomí i d'una royale de foie que hi afegiran. I de la seva cua de vaca, el biquini d'albergínia trufat o el roll de steak tàrtar. I d’un projecte que els fa molta il·lusió: cap a finals d'aquest mes i fins a finals d’any, el dimecres serà el dia que oferiran a l'hora de dinar un menú d’escudella i carn d’olla. De fet, el restaurant és un lloc amb una bona carta, però també amb un excel·lent menú de migdia a 19 euros que trobareu de dimarts a divendres. L'Esmolet obre de dimarts a diumenge per dinar. Els sopars en horari d’hivern són de dijous a dissabte.

L'Esmolet ha arribat amb pas ferm per engruixir l'oferta gastronòmica badalonina, que té com a punta de llança el restaurant Almarge, del carrer Lleó. L'establiment de la sommelier Marta Sánchez Rombouts i del cuiner Germán Cipriano Fernández, per cert, acaba d'estrenar un menú degustació que és un passeig per la seva carta de temporada, que és bona tot l'any, però que excel·leix quan arriba la tardor. Llarga vida als projectes badalonins.

stats