La teva ‘foodie’ de capçalera
Restaurants 10/11/2022

Almarge: una raó més per anar a Badalona

Gràcies a aquest restaurant descobrireu l'essència del verdader 'tornemi'

2 min
Llebre a la Royale, un nou plat de temporada del restaurant Almarge.

Sembla que recentment Badalona ha estat de moda, i la vostra foodie no pot evitar ficar-hi cullerada (de manera literal). Durant l'estiu molts no badalonins visiten la ciutat per anar a la platja, però hi ha més motius per anar-hi. Un d'ells és visitar el Museu de Badalona i la ciutat romana que atresora el seu subsol. Un altre motiu és anar al restaurant Almarge (avís per a badalonins: si encara no hi heu anat, no teniu perdó). Al carrer Lleó, a cinc minuts a peu de la parada de metro Pompeu Fabra i de l'estació de Renfe, hi trobareu aquest tresor gastronòmic.

Primera raó per anar-hi. El menjar. De temporada i perfectament elaborat. Ara per exemple estrenen un plat de caça, la llebre a la royale. En l'elaboració hi intervenen el vi, verduretes, herbes i mantega de tòfona i l'acompanyen amb trompetes de la mort. Un plat que crida tardor per totes bandes. L'últim cop que hi vaig anar uns clients habituals maldaven per una última tassa de gaspatxo aprofitant que el fred no acabava de fer-se notar. Però per tastar-lo s'hauran d'esperar a l'any vinent, perquè ja no n'hi havia. Els restaurants que van mudant la carta amb les estacions et donen motius per visitar-los diverses vegades l'any. A banda, hi ha plats fixos ideals per compartir, com els calamars encebats amb maionesa de cítrics o els pebrots confitats amb burrata.

La segona raó: la carta de vins. És espectacular. És evident que és una proposta feta per una persona que s'estima molt i molt els vins. A mesura que visites restaurants se t'afina l'olfacte, veus cartes irregulars, propostes estranyes o fetes amb fins comercials. Quan trobes una carta així, és fantàstic perquè és prescriptora, com quan visites una bona botiga de vins i t'encerten el gust. Hi trobareu procedències diverses i preus adaptables a tota mena de butxaques. Si sou més juganers, em sembla un lloc per experimentar i deixar-se aconsellar.

Acabem amb la tercera i última raó. El restaurant es descriu com a "vins i cuina amable". Els dos primers ja els hem tractat, però l'amabilitat no em sembla una cosa que es pugui donar per descomptada i des del meu punt de vista és tan important com les altres dues potes. És sens dubte un dels factors que et faran tornar. Com les postres definitives, el tornemi –fet al moment!– farcit de mascarpone. Del xuixo a Badalona en diem tornemi, per raons òbvies.

'Tornemi' farcit de mascarpone.
El farcit de mascarpone dins el 'tornemi'.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats