Nutrició i salut 11/03/2019

I les postres es van convertir en el caprici que salva les dietes

Un nou estudi relaciona l'alimentació saludable amb el fet d'ingerir dolços de tant en tant

Trinitat Gilbert
2 min
I les postres es van tornar en el caprici que salva les dietes

Menjar postres calòriques i ensucrades de tant en tant podria ser una bona eina per fer àpats més saludables, segons assegura un estudi acabat de publicar a The Journal of Experimental Psychology: Applied.

La contradicció entre els dos conceptes està en el fet que les persones que mengen dolços, si ho fan al principi de l’àpat, després compensen la ingesta de sucres i de greixos (i de calories, especialment) amb la resta de plats. Per contra, “si triem un plat saludable de primer, després ens prenem la llicència d’escollir un segon plat més gran i calòric” pel fet que no es menjaran postres, afirma Martin Reimman, professor a la Universitat d’Arizona i coautor de l’estudi, com relata la revista Time.

Per la seva banda, la professora Alícia Aguilar, directora acadèmica del màster de Nutrició i Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), assenyala que “la nostra manera d’estructurar els àpats ve determinada per factors socioculturals, de manera que en el nostre entorn les postres van al final”.

Malgrat això, “en les dietes d’aprimament es recomana menjar la fruita entre àpat i àpat per incentivar-ne el consum i també per evitar picar algun altre aliment que tingui un contingut calòric més elevat”, diu Aguilar. I el fet és així perquè l’alt contingut en fibra de les fruites també té un efecte saciant.

El sucre blanc acostuma a ser un dels ingredients de la pastisseria

La batalla contra el sucre ha deixat els pastissos per a ocasions excepcionals. Per això aquest nou estudi apunta que menjar-ne de tant en tant podria ser un caprici conscient per continuar menjant de forma saludable.

Més articles sobre el sucre

Batalla contra el sucre

Sucre amagat entre els aliments

Existeix una alternativa al sucre?

10 consells que has de saber per desxifrar les etiquetes

Croissants, galetes, per què són irresistibles, i per què t'hi hauries de resistir

stats