Nutrició i salut 25/05/2022

Els albercocs i les nespres, la lleugeresa que només aporta aigua

Són dues fruites de temporada que no destaquen ni en vitamines ni en fibra

1 min
Una ració d’albercocs i nespres es considera composta per tres o quatre peces, que sumin uns 150 grams en total

Els albercocs i les nespres aporten bàsicament aigua a l’organisme en una proporció que ni tan sols les fa diferenciar-se d’altres d’hivern. “Els albercocs són una mica més aquosos que les nespres, però, en general, totes dues aporten la mateixa aigua que tota la resta de fruites, així que no hi ha cap relació entre l'estació de l'any, les temperatures altes de la primavera i l'aigua que compon la fruita”, afirma la doctora en nutrició Anna Costa, que afegeix que per això les nespres i els albercocs aporten a la dieta poques quilocalories.

Les nespres tenen tres pinyols.

Pel que fa a les propietats nutricionals, les nespres superen els albercocs en betacarotens, que són precursors de la vitamina A, que, per la seva banda, és l'encarregada de la bona visió i també de la bona salut del sistema immunitari. “Menjar-ne 100 grams vol dir ingerir 218 micrograms de betacarotens, una xifra que tot és sis vegades inferior que la que aporten les pastanagues”, explica

Per continuar, ni una fruita ni l’altra es caracteritzen tampoc per aportar fibra a l’organisme. “No arriben ni al 3% de fibra en una ingesta de 100 grams”.

Ara bé, malgrat ser unes fruites tan discretes nutricionalment, sí que són apreciades per un valor inqüestionable: el gust. “I probablement també perquè totes dues anuncien la varietat de fruites que hi haurà a l’estiu”, conclou la doctora en nutrició.

Fruita de primavera, dolçor efímera

Llegiu l'article aquí

Un plat amb fruita de primavera del restaurant Els Tinars
stats