Restaurants emblemàtics
Mengem  /  Restaurants 01/03/2023

Torna a obrir el Pinotxo de la Boqueria: nous amos, però el mateix nom i la mateixa carta

El cuiner Aníbal Bonino està al capdavant dels fogons del bar, que ha obert avui dimecres a les deu del matí i tancarà diàriament a les vuit del vespre

2 min
El Bar Pinotxo ha reobert avui dilluns amb els nous propietaris del Bar Central.

BarcelonaEl Bar Pinotxo de la Boqueria ha reobert avui a les 10 del matí, sota la direcció del Bar Central. "Ahir dimarts m'ho van dir, els responsables del Central, i també em van explicar que el grup ha fitxat un cuiner nou, l'Aníbal Bonino, per portar expressament els fogons del Bar Pinotxo", afirma el gerent de la Boqueria, Òscar Ubide. Aquesta tarda, al nou Bar Pinotxo, el responsable, Simó Hansal, afirmava que els horaris que ells han establert seran diferents dels que feia antigament Juan Bayén i Jordi Asín, tiet i nebot. De fet, el mateix Bar Central té obert fins a les 20 o 20.30 h, i amb tota seguretat ells faran un horari similar.

Per la seva banda, el cuiner Aníbal Bonino explicava la il·lusió que li feia haver començat a treballar per primera vegada al Bar Pinotxo. “Des que vaig arribar a Catalunya, fa 20 anys, n'he estat client, i admirava molt la cuina que hi feien”, deia. Ara la recrearà ell, amb respecte, i sobretot amb “admiració”: “La cuina catalana l’admiro per la seva senzillesa i la seva dificultat alhora”, confessa. De fet, per al cuiner, d’origen argentí, la cuina catalana sap cuidar el producte, i justament això és el que ell més valora.

Per continuar, entre els plats que ell destaca de la carta del Pinotxo, i que avui mateix ja ha començat a recrear, hi ha el capipota. “Per a mi era un plat mític, dels que tastava com a client, juntament amb el fricandó de vedella, i són els que cuinaré amb molt d’amor”, assenyala Bonino, que afegia que ell, com a cuiner, també és un amant dels menuts, i per tant les galtes i la tripa seran plats que no faltaran a la barra del Pinotxo.

Avui, a la carta, amb paper blanc i plastificada, i amb barreja del castellà i el català, s'hi poden llegir els plats de sempre: "Nosaltres ja tenim experiència en cuina catalana", deia Hansal. Hi ha navalles, escopinyes, xipirons amb mongetes, gambes, llagosta, pop, bonítol en escabetx o bacallà, entre d'altres. En carns, els guisats com els estofats, tripa, rovellons en escabetx o fricandó. La curiositat és que els cigrons estan batejats amb el nom de "cigrons Pinotxo". I, com sempre, les racions tant poden ser grans com mitges racions. Quan són mitges racions, els preus van dels 4,50 € (l'empedrat de bacallà) als 8,50 € (conill amb xampinyons).

La carta amb què han obert avui dimecres el Bar Pinotxo.

En una setmana en què no hi ha tants turistes al mercat, o com a mínim no tants com la setmana passada, perquè, segons Ubide, "els allotjaments se'ls han quedat majoritàriament els congressistes del Mobile World Congress", els que estaven asseguts a la barra del Pinotxo eren justament estrangers. "Tot continua igual", insistia el nou responsable del Bar Pinotxo, que afegia que el primer dia de reobertura han estat "una mica perduts", perquè el Pinotxo tenia plats que ells no preparaven al Central, però que ja s'hi havien posat per fer-los. En aquest sentit, el responsable reconeixia que, en el primer dia de reobertura, s'havien trobat que el reclam del nom, Pinotxo, ja els havia portat gent. "Aquí ens teniu", deia el responsable, per obrir cada dia del món la persiana del Bar Pinotxo, on no descarten que incorporin algun plat nou.

stats