Gastronomia
Restaurants 17/07/2023

La tapa de delícia de sípia del restaurant Upper Diagonal guanya el primer concurs de tapes de Barcelona i de Catalunya

El cuiner Massimiliano Maggio s'endú el premi en la primera edició del concurs

1 min
Els cuiners Jordi Asensio, Max Maggio i Santiago s'han classificat per a la final de tapes i pintxos que tindrà lloc a Valladolid el mes de novembre

Una delícia de sípia amb la seva tinta és la tapa guanyadora del primer concurs de tapes i pinxos Ciutat de Barcelona i de Catalunya, organitzat per EV Gastro amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i Estrella Damm. El cuiner, l’italià Massimiliano Maggio, del restaurant Upper Diagonal, explica que s’ha inspirat en les tradicionals bombes, però hi ha volgut donar un toc modern. Per això Maggio ha posat al cor de la bomba sípia, la seva tinta, llet, mantega i un sofregit.

La delícia de sípia amb la seva tinta, guanyadora del concurs de tapes

Per la seva banda, la segona tapa guanyadora és una croqueta de cochinita pibil, cuinada a baixa temperatura i també macerada. La beixamel i l’espècie arxiota en són dos ingredients més, mentre que l’arrebossat està fet amb farina i panko. La croqueta està feta per Santiago Giralt Ripol, del restaurant Salsa Street Food, format amb el cuiner Jordi Vilà. “La meva formació és de cuina catalana, és la meva base, i per això preparo la croqueta de forma tradicional, però hi afegeixo els tocs de cuina mexicana”, diu Giralt.

Per acabar, la tercera tapa guanyadora és un esfèric de peus de porc farcit de gambes, del cuiner Jordi Asensio, del restaurant Can Culleres. “No té farina, no té cap arrebossat, i no és ni una bomba ni una croqueta malgrat la forma esfèrica”, diu Asensio, que afegeix que sí que la fregeix perquè els peus de porc agafin la forma rodona.

stats