La teva 'foodie' de capçalera
Restaurants 29/12/2022

No puc més, necessito una infusió

Dos oasis a Barcelona per parar un moment i abaixar revolucions

3 min
Te d'Interior de te.

Dies d'excessos. Què us he de dir. Si teniu ganes de quedar amb algú però no us veieu capaços de menjar res gaire contundent, hi ha una solució que deixarà a tothom content: anar a prendre una infusió. Així que avui us proposo dos locals experts en l'art de fer-nos sortir millor de com hi hem entrat.

El primer el trobem al carrer Milton, al barri de Gràcia. Es diu Interior de Te i té tant d'èxit que han hagut d'ampliar el local. Van començar venent a granel i amb algunes taules per degustar el te. Ara ja tenen dos locals de costat i han hagut de dividir el negoci: la part de degustació, per una banda, i la de la botiga per l'altra. De fet, aquest lloc us pot resoldre un molt bon regal de Reis si teniu a prop algun amant del te i les infusions. Assessoren de cine i, a banda del millor producte, també tenen utensilis per preparar el te i teteres precioses. En fi, ja sabeu que en alguns països preparar el te és un autèntic art.

Si aneu a Interior de Te, veureu que és un lloc totalment familiar. Hi trobareu la propietària, la Meiai Lin, el seu company, l'Armando, i els seus fills. Compren el te directament als productors. Coneixen la matèria i t'expliquen com l'has de prendre, quant de temps cal esperar perquè infusioni bé en funció del te... No cal que en sigueu experts, per això ja hi són ells. A banda de la tetera amb te, porten un termo d'aigua perquè n'hi vagis afegint. I si pagues dos euros extres, el termo és més gran i d'una sola tetera en poden beure dues persones. La carta de tes és extensíssima, però hi ha informació molt clara i didàctica de cada opció; com ara la intensitat del gust o bé la teïna que té cada infusió. En tenen moltes sense teïna, així que el fet que no pugueu prendre cap estimulant no serà un impediment perquè tindreu molt on triar. Si al final us animeu a picar alguna cosa, tenen alguns dolços per acompanyar el te, com mochis o galetes. I també disposen de plats salats si hi fas parada al migdia amb un budell buit. La mateixa Meiai Lin us prepararà un ramen o uns fideus. Aquest lloc és un petit oasi que cada cop coneix més gent.

Interior de la teteria Mailuna.
Provetes per escollir el te a la teteria Mailuna.

Canviem d'oasi ara, i anem al Raval. Al carrer Valldonzella hi trobem el Mailuna, un d'aquests llocs en què quan hi entres et baixen les revolucions de cop. A les taules, hi ha un cartell que resa: "Estem en teràpia. Sisplau, ajudeu-nos a mantenir la calma conversant sense cridar. Les converses sense crits són converses més amables". Sembla que tothom els fa cas. Al fons de tot hi ha un pati que dona llum natural a l'espai i se sent el soroll d'una cascada. A banda, hi ha una escala que porta al pis superior, on desenvolupen l'altra línia de negoci i hi fan massatges. Tornem a les infusions. Tenen moltes opcions, també moltes d'elles sense teïna. I les presenten d'una manera molt original: porten una cistella metàl·lica plena de provetes. A dins de cada una hi ha les herbes en qüestió i a fora hi ha una etiqueta que descriu cadascuna de les propostes. A banda, tenen una àmplia gamma de dolços, perquè et puguis saltar la promesa que amb un te ja faràs. També fan sucs, batuts i tenen cafè ecològic. Un lloc perfecte per fer una pausa o si necessiteu un espai per tenir una conversa tranquil·la. Bona i plàcida entrada d'any, estimats lectors.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats