Obertura

Menges com a casa i t'ho diuen en japonès: 'Omakase'

Els germans Jonathan i Robby Jara estan al capdavant del restaurant Jara Sushi Omakase, situat al barri del Putxet de Barcelona

El restaurant Jara Sushi Omokase està situat al carrer de Pàdua de Barcelona
2 min

BarcelonaEl restaurant Jara Sushi Omakase (c. Pàdua, 108) és el somni de tots els comensals que volen menjar bé, i alhora estan cansats de decidir què triar tot llegint els noms dels plats d'una carta escrita. És clar que no hem vingut aquí a posar-nos en contra de les cartes de paper (sisplau, sí, de paper), sinó de la idea d'haver d'escollir o formar un menú a partir de les propostes escrites. A l'Omakase ens cuinen com a casa, es menja el que el cuiner decideix, però ens ho diuen en japonès, perquè omakase vol dir que confies en el cuiner, que tria el que menjareu. Un apunt important: podreu comentar-li preferències i intoleràncies alimentàries; també pressupost, però a partir d'aquí els dos germans, en Jonathan (a la cuina) i en Robby (a la sala), preparen un menú centrat en el sushi.

Les presentacions de les preparacions entren també pels ulls.

Asseguts en alguna de les catorze cadires de la barra quadrada o bé en algunes de les taules que hi ha al restaurant, us aniran explicant el que us van preparant. També us ensenyaran els peixos a partir dels quals preparen els plats davant vostre. Essencial l'arròs, per descomptat, que compren al productor Albert Grassot, de Pals, i que el cuinen de meravella. Per continuar, els peixos, sempre els que hi hagi al mercat, al dia, perquè són frescos. La tonyina, de la marca Arrom; el wasabi, del Montseny, o el mateix whisky, japonès The Yamazaki, de 12 anys, us l'aniran mostrant a mesura que el fan servir.

Bombolles i sakes

A la carta de vins i escumosos, trobareu propostes de Corpinnat i també bombolles franceses. En vins, referències catalanes. És el segell personal de Robby Jara, amb una trajectòria llarga a la sala, que ha buscat l'assessorament del sommelier respectat Xavi Nolla. A aquells que us agrada especialment el sake, demaneu consell a en Robby, que ha col·laborat amb Sake in Motion, Hand Crafted Sake Chartir i Sake Iwa per elaborar una carta de sakes actual. Per acabar, el preu: el menú omakase, costa 85 euros, i si mengeu a la carta, que també és possible, és el mateix preu. I l'última curiositat: el restaurant tot just acaba de fer un any i mig, i ha aconseguit el respecte del sector. Fixeu-vos especialment en la sintonia dels dos germans: el mestratge del cap de sala, en Robby, i del cuiner, en Jonathan.

stats