Ni un dia a casa

Gastro Garatxe: un menú degustació nascut en un garatge

Un espai amb una barra més gran on de dimecres a dissabte ofereixen dos menús degustació: el de migdia i el de nit, més complet

El Carlos Novo i l'Eric Ochoa a la cuina del restaurant.
  • Adreça: Carrer de Joan Cirera i Pons, 13, el Prat de Llobregat
  • Carta: menú degustació amb producte de proximitat i de temporada
  • Obligat: caneló de rostit de tres carns
  • Vi: celler amb molta varietat i referències de casa nostra
  • Servei: proper i professional
  • Local: barra àmplia en local modern amb aspecte de garatge
  • Preu pagat per persona: 50 € amb vi

No hi deu haver gaires casos, per no dir cap, de projectes gastronòmics que veuen la llum en un garatge. L’espai on guardem els vehicles no seria d’entrada un lloc imaginat ni desitjat per cuinar, i encara menys per elaborar un menú degustació d’autor, però Carlos Novo i Eric Ochoa han vingut aquí per fer-nos canviar d’opinió. Es van conèixer fa uns quants anys treballant a Santa Coloma de Gramenet amb Victor Quintillà: el Carlos era el cap de cuina del Lluerna i l’Eric, el del Bar Verat. Més tard es van distanciar per engegar projectes personals, i amb el temps es van voler retrobar per començar alguna cosa junts. La decisió, després de buscar sense èxit algun local, va ser obrir una barra, inicialment clandestina, per a familiars i amics al garatge del germà de l’Eric, a l’Hospitalet. Un espai gastronòmic, amb capacitat per a vuit persones, on pretenien passar-s’ho bé cuinant, experimentant i tastant vins amb els més propers, i on només aspiraven a gaudir del que més els agrada cobrint-ne les despeses. Fins que se’ls va escapar de les mans.

El garatge de l’Hospitalet es va convertir en una joia cotitzada: el boca-orella es va descontrolar i la gent es va començar a acumular a la porta del local. Un dels clients els va oferir un local al Prat de Llobregat, el van anar a veure i ara farà dos anys que van decidir traslladar-se i aparcar el seu projecte engrescador en un garatge homologat, el Gastro Garatxe. Un espai amb una barra més gran on de dimecres a dissabte ofereixen dos menús degustació: el de migdia (de dimecres a divendres, per 40 € sense beguda) i el de nit, més complet (de dimecres a dissabte, per 75 € sense beguda). Nosaltres hi anem a dinar per quedar-nos amb ganes de tornar-hi. El menú s’inicia amb el “vermut”: un còctel d’aigua de València fet amb suc de taronja, ginebra, Corpinnat i escuma cítrica, acompanyat d’una cotna de pollastre Pota Blava que recorda el pollastre a l’ast i un esfèric de gilda (oliva Gordal, piparres i emulsió d’anxoves). El primer plat és el porro del Prat brasejat, amb suc de rostit, geleé de llimona, escuma i crumble de formatge i pols de trompetes de la mort. Després tenim feina amb el caneló de rostit de tres carns amb beixamel, ceba i suc de rostit de pollastre Pota Blava. Arriba el peix: bonítol de Blanes amb parmentier de patata i salsa matelote (elaborada amb retalls de bonítol i vi negre). Ens acabem l’ampolla del Cara Nord Garrut 2022, de la Conca de Barberà, i devorem l’últim plat, la seva versió del fricandó: cap de llom cuinat a baixa temperatura amb oli de romaní i all, amb un toc de xocolata, retalls de rossinyols del berguedà saltejats i puré de moniato del Prat.

Un punt final somiat

Joel Ochoa, l’artista de les postres, ens ofereix un cremós de carbassa de Sant Boi rostida, toffee salat, crumble de canyella, sorbet de mandarina i cruixent de mel amb taronja. Un punt final somiat, difícilment millorable fins que el Roger Poch, responsable comercial de Recaredo, amb qui coincidim de casualitat al restaurant, ens fa arribar una copa de Les Voranes 2020, del Celler Bufadors, el projecte personal de Ton Mata, de la família Recaredo. Un vi espumós deliciós, sense filtres ni afegits que arrodoneix un magnífic dinar.

“Estem molt contents aquí, el projecte va agafant força i la nostra feina té més visibilitat”, diuen el Carlos i l’Eric satisfets. Garatxe s’escriu amb tx, de txoko, seu de les societats gastronòmiques al País Basc. Un espai per cuinar i gaudir amb els més propers. Al Prat hi ha un garatge gastronòmic per als amics, el Gastro Garatxe.

stats