Compartir Barcelona: un quartet de cuina molt ben afinat
Un restaurant de producte on la tècnica emergeix per fer més atractius uns plats pensats per ser compartits al mig de la taula
- Adreça: Carrer de València, 225 (Barcelona)
- Carta: Cuina de producte amb tècniques actuals
- Must: Vieires a la catalana amb suc de pollastre i patata confitada
- Vi: Carta àmplia i de nivell
- Servei: Professional i proper
- Local: Modern
- Preu per persona: 65 euros
La gran majoria hem llegit o sentit alguna vegada la frase "Tots per un i un per tots", cita cèlebre de la novel·la d'Alexandre Dumas Els tres mosqueters. Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch podrien ser els nostres mosqueters i Nil Dulcet el destacat cadet D'Artagnan. Aquests quatre xefs que formen part de l'elit gastronòmica han unit forces per obrir a Barcelona un restaurant anàleg al Compartir de Cadaqués.
La història de Castro, Xatruch i Casañas és prou coneguda després d'obrir la joia de l’Alt Empordà l'any 2012 i, dos anys més tard, l'emblemàtic Disfrutar a Barcelona, que han convertit en un dels millors restaurants del món. Nil Dulcet ha rebut el Premi Nacional de gastronomia 2023, en la categoria revelació. Tot i la seva joventut atresora un gran bagatge professional.
Seiem a taula amb la percepció que viurem una gran experiència. Aprofitem que el Nil tant és a la cuina com a la sala per demanar-li si podem fer un tast d'alguns dels principals plats de la carta. El Compartir és un restaurant de producte on la tècnica emergeix per fer més atractius uns plats pensats per ser compartits al mig de la taula. Comencem amb una ostra japonesa amb ous de salmó; l'amanida de remolatxa i sorbet d'ajoblanco; les sardines marinades amb escabetx de pastanaga morada i coco; el bou de mar amb alvocat i ous de truita de riu; les anxoves amb ceps, mel d'avet i tòfona negra, i les navalles amb vinagreta de ceps i pinyons. Deixem a banda d'aquesta espectacular corrua de plats l'icònic caneló de tonyina de Cadaqués, que s'ha convertit amb el pas del temps en un dels plats més cobejats del patrimoni gastronòmic català.
El vi que ens han recomanat amb encert és el Coma Vella de la finca Mas d'en Gil de Bellmunt del Priorat. Els teòrics segons són una combinació perfecta de mar i muntanya: vieires a la catalana amb suc de pollastre i patata confitada, i costellam de porc amb salsa pipián i meló. Per completar aquest dinar excepcional tastem l'escuma de crema catalana amb maduixes i sorbet de taronja acompanyada per un vi de glass xarel·lo de Gramona.
Reivindiquem la pausa i el temps per gaudir d'una bona conversa després d'assaborir un àpat com el que acabem de fer. Avui ho fem acompanyats de la ginebra Brisa, pensada i elaborada per l'Oriol, el Mateu i l'Eduard en col·laboració amb la Destilateca del Carles Bonnín. Seiem amb el Nil perquè ens expliqui una mica la seva visió d'un projecte consolidat amb només un any i pocs mesos d'existència: "S'ha de picar pedra cada dia. Compartir Barcelona ha engegat el seu propi camí, però seguint la línia del de Cadaqués. Anem fent canvis a la carta i ens adaptem a les necessitats de cada client", ens explica orgullós mentre destaca la bonhomia humana i professional dels socis que l'acompanyen en aquesta aventura: "Tinc uns socis que són molt bones persones i molt exigents. Sempre tenen una mirada crítica. Busquem l'excel·lència en tot el que fem".
Nil Dulcet, amb trenta-quatre anys, ja pot parlar de tu als millors cuiners. El seu talent i el suport del trident de xefs més important del món garanteix una llarga vida a un restaurant que ja ha conquerit el paladar de la clientela més exigent de Barcelona.