Ni un dia a casa

Casa Palet: la inversió de la seva vida

Una petita botiga eminentment amb productes de xarcuteria que amb els anys ha anat agafant forma de restaurant

3 min
Restaurant Casa Palet.
  • Adreça: carrer de Laforja, 9, Barcelona
  • Carta: producte de mercat ben cuinat i elaborat
  • Obligat: mitjana de vaca vella madurada
  • Vi: celler extens amb varietat
  • Servei: professional, atent i amable
  • Local: botiga amb algunes taules altes i també baixes al pis de dalt
  • Preu final per persona: 70 € (amb vi)

Ja fa més d’un segle, l’any 1920, l’avi de l’Àlex va inaugurar el colmado Palet, al carrer de Laforja de Barcelona. Una petita botiga eminentment amb productes de xarcuteria que amb els anys ha anat agafant forma de restaurant. De fet, va ser el 2009, quan amb l’entrada de l’Àlex al negoci, el local va començar a oferir cuina, amb la carn com un dels productes estrella de la carta. Àlex Palet és des de fa vint-i-cinc anys qui gestiona aquest espai que té una part de botiga amb productes alimentaris de qualitat i unes quantes taules repartides en dos pisos per poder-los degustar. “Li havíem de fer un gir radical al concepte i tenia molt clar que volia assemblar-me a dos restaurants: Can Ravell, una xarcuteria que per a mi feia la millor cuina de Barcelona, i cal Marquet, d’Andorra”, explica l’Àlex recordant els inicis. I a jutjar per la felicitat que transmet, fa la sensació que ho ha aconseguit. 

Avui per dinar hem encarregat taula per quatre. Ens acompanya la Bàrbara, lectora de la secció del diari i guanyadora del sorteig per compartir un àpat junts que vam fer a través del nostre compte d’Instagram. Ella és qui escull avui la majoria dels plats que tastarem a Casa Palet: compartim primer unes ostres Amelie especials número dos; el tomàquet amb llom de bonítols del nord, ceba i vinagreta de Xerès; l’exquisida cecina de bou del Capricho de León d’un color vermell potent i que es desfà a la boca; el mar i muntanya de calçots i calamars de platja a la planxa amb romesco; i l’steak tàrtar de filet de vaca. Una selecció d’entrants molt encertada que ens serveix per confirmar que el producte que treballen és del millor del mercat i que efectivament, la carn és un dels punts forts de Casa Palet. Això segon ens queda sobretot clar repartint-nos com a plat principal una mitjana de vaca vella madurada que pesa gairebé un quilo i mig i que ve acompanyada de patates, amanida i pebrots escalivats. Una delícia que combina de meravella amb l’ampolla de Tocat i Posat (DO Empordà), d’un celler que és garantia com el de Coca i Fitó.

Hem superat les nostres expectatives i tenim l’estómac ben ple, però seria lleig marxar de Casa Palet sense tastar algunes de les postres, així que posem un lemon pie al mig de la taula per acabar-nos el vi i xerrar una estona amb l’Àlex. El felicitem per la cuina, pel servei i la Bàrbara li agraeix la sensibilitat que tenen també amb els celíacs. Ella no pot menjar gluten i és intolerant a la lactosa, però això no ha suposat cap impediment perquè fan servir els productes adequats. Li preguntem a l’Àlex per la seva vida, què feia abans de començar a gestionar Casa Palet i somriu abans de respondre: “Era broker de borsa”. I, sense esperar-ho, la conversa es torna de cop encara més interessant. “Em vaig passar més de vint anys fent inversions i gestionant una agència de valors que vam muntar, però amb els anys, allò que de jove m’entusiasmava i em feia guanyar molts diners, em va començar a causar ansietat i estrès”, explica ara amb naturalitat. “Físicament, no em trobava bé, anava al metge i em deia que canviés de vida, però jo volia seguir”, recorda de l’última etapa abans de decidir parar i definitivament fer cas al doctor. Ara parla del canvi amb orgull i al mateix temps amb la preocupació de veure com s’encareix la vida amb el pas del temps: “Si seguim a aquest ritme arribarà un moment que anar a un restaurant serà com comprar un article de luxe, la gent no ho podrà pagar”. Casa Palet és l’última adquisició de l’Àlex. La inversió de la seva vida l’ha fet en el projecte familiar. I en pot estar ben orgullós, com ho estan els seus clients. 

Recorda que la millor opció per gaudir d'aquesta proposta gastronòmica són els serveis de Renfe Rodalies

stats