Cinema i teca

10 restaurants per menjar a Sitges durant el Festival de Cinema Fantàstic

Us recomanem alguns dels establiments on podreu tastar plats amb els millors guions possibles

4 min
Tapes del bar El Cable, un referent de Sitges

SitgesMentre el Festival de Cinema Fantàstic porta a les pantalles les grans estrenes del setè art, els restaurants de Sitges preparen també guions per relatar la cuina local i de proximitat. La producció és tan extensa que una tria, concisa, pot servir de mapa bàsic. I si no us convenç cap de les 10 propostes, el festival instal·la uns food trucks a disposició dels assistents.

1.
Restaurant La Salseta

Per tastar-hi el receptari local i el millor producte de Sitges

Arròs a la sitgetana amb el vi Blanc Subur, elaborat a Sitges

L'arròs a la sitgetana, recepta única i tradicional, però també el tataki de verat amb salsa de fonoll o el ceviche de peix de llotja. Al restaurant La Salseta de Sitges les receptes locals conviuen amb les tècniques i tendències actuals i sempre amb producte de proximitat i de temporada. Els germans Valentí i Toni Mongay (a la cuina i a la sala) dirigeixen el restaurant des de fa més de trenta anys, el qual és respectat i venerat a Sitges per la seva cuina honesta, amb gust i molt arrelada a la població. Atenció també a la carta de vins, amb referències elaborades a la comarca: Toni Mongay us les sabrà explicar molt bé.

2.
La Cocina Sitges

Per menjar-hi peix, tonyina Balfegó, els millors 'ceviches' i més

Plat de tonyina

Si us agrada el peix, salvatge, els ceviches, de corball, la tonyina, Balfegó, preneu nota del restaurant Cocina Sitges. D'entrants podreu triar també entre boles de cranc fregides, amanides vegetals (atenció als colors que hi veureu!) o ous a baixa temperatura amb escuma de patata i tòfona. De plats principals, també hi trobareu magret o gerret de xai, i per postres aposteu per la mousse de xocolata, infal·lible per ser feliços. Cocina Sitges és situat en un dels carrers bonics de la vila, el Sant Bonaventura.

3.
Nem

Un bar de tapes que canvien cada setmana

Tapa de cigrons

A més de brodar els mateixos nems, la recepta de rotllets vietnamites que dona nom al bar de tapes situat al carrer de l'Illa de Cuba, també hi trobareu amanides atractives (com les endívies amb pil pil de piquillos, coco i tamarinde), bacallà, anxoves... I els amants del rosbif en trobaran un per llepar-se'n els dits, perquè el Nems el prepara amb cogombrets, raves i sèsam. Ara bé, les tapes, totes entre 6 i 9 €, canvien setmanalment. Així que la millor recomanació és anar-hi i deixar-se portar pel que cantin els cambrers.

4.
El Cable

Tapes amb èxit i a molt bon preu

Les tapes del Cable

És el bar més preuat i estimat de Sitges, el lloc de trobada per menjar, beure i conversar. Les tapes tenen renom a tota la vila i també a Catalunya, com en donen fe els cartells penjats a les parets, que indiquen els premis que han guanyat any a any. Fer-ne una tria és una tasca difícil, però per descomptat que cal tastar-hi les braves, que no cal que pregunteu als propietaris com les preparen perquè no us ho diran. Altre tapes que cal tastar-hi són els Mc Cable: les minihamburgueses amb formatge brie i pebrot verd; el peixet fregit; la xistorra amb pasta de full; els calamars a la romana, i la truita de patata amb ceba. N'hi ha moltes més. I el millor de tot, la història del bar: obert per la família Andreu, als anys 60 se n'encarregava el Siscu Andreu i, després de jubilar-se, els seus dos fills (en Francesc i en Manel) van donar un cop de timó a la seva vida i s'hi van posar. Allà són des del 2003... i per molts anys més!

5.
La Oca

La cuina tradicional amb molt de sabor

filet amb patates

És al bell mig de Sitges, té més de cinquanta anys d'història i destaca a primera vista pels pollastres a l'ast que es rosteixen a la porta. A l'interior, en un ambient d'establiment tradicional, a la carta trobareu tantes referències que la tria serà ben difícil. Amanides, ous, truites, conill, porc, xai, pizzes, pastes i risottos, carn (cuinada a la brasa), bacallà, pollastre... L'enumeració va més enllà. També ofereixen menú diari al migdia, de dilluns a divendres, per 15,90 €. I si us agraden tots els plats i no sabeu per quin decidir-vos, pregunteu-ho a Zuleima Capo, la directora del Restaurant La Oca, que en l'edició del 2022 va guanyar el premi a la tradició artística culinària, dins el Festival Donat organitzat per la societat El Prado.

6.
El Pou

Les braves, el 'micuit' i la malvasia de Sitges

Les braves del Pou

El cuiner Òscar Massó lidera una cuina en què destaquen les braves, sí, però també molts altres plats de gust intens. Els amants dels maridatges curiosos hi trobareu el micuit de foie amb malvasia de Sitges i el fals risotto amb vieires a la planxa. Els plats de carn (preneu nota dels molletes de papada ibèrica) són de nivell, com també els vegetals (atenció a les albergínies fumades amb kimchi). I, per postres, el xuixo farcit de xocolata amb crema de cafè i gelat de Baileys.

7.
L'Artemisa

Tapes d'autor en un racó bonic

Tapes d'autor

Sílvia Cerezo i Xavier Franco signen la carta de L'Artemisa, composta de tapes d'autor en què tant destaquen les gildes, el pernil ibèric i el foie com les cloïsses, les croquetes i els tàrtars de salmó. Atenció també als biquinis, els tataquis i les propostes del dia que els cambrers us proposin. L'Artemisa és un lloc acollidor, que busca que les taules comparteixin les millors tapes elaborades.

8.
La Pícara

El Garraf servit en un plat i una copa

Plat

Sandra Campillo (als fogons) i Paola Riveros (propietària) dirigeixen el restaurant La Pícara, que fa brillar el producte de la comarca. A la carta, trobareu els millors vins locals (és imprescindible tastar-hi els vins de L'Hospital de Sitges, elaborats amb la varietat local de malvasia) i de la comarca (atenció a les referències de Can Ràfols del Caus, Viladellops, Vega de Ribes i molts altres). I per menjar, les tapes creatives com ara (quan n'és temporada) les carxofes, que han agafat volada per la seva anomenada. O alguns dels plats amb què han guanyat les edicions del Festival Dona 2022 i 2023: els bunyols de bacallà amb romaní i els calamars farcits de gambes.

9.
La Fragata

Cuina tradicional al passeig de la Ribera

Plat

Al passeig de la Ribera, a tocar de l'església de la Punta dedicada a sant Bartomeu i santa Tecla, hi ha el restaurant La Fragata, que compta als fogons amb una nova generació de la família, la Marian, que prepara arrossos, carn i especialment una sípia estofada amb pasta fullada de patata. Un restaurant de cuina tradicional, per entaular-se amb estovalles i gaudir d'un bon tiberi.

10.
La Farina

Una pizza de les bones

Pizza d'ous ferrats amb pernil

David Cordero és el pizzaiolo sitgetà que va voler aprendre a fer masses de pizza i que avui ha convertit el local del carrer de Sant Gaudenci en un referent del bon menjar. A més de les pizzes, hi trobareu entrants (atenció a l'steak tartar) i postres delicioses (el tiramisú és obligat tastar-lo). També de pizzes viuen els sitgetans i els qui visiten la vila.

stats