Recepta

Tàrtar de cigrons i pera

La cuinera Teresa Carles explica com menjar llegums d'una manera ben atractiva

Ingredients per a 4 persones

  • 500 g de cigrons
  • 100 g de ceba tendra
  • 150 g de cogombrets
  • 1 gra d’all
  • 2 peres
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 alvocats
  • 15 g de tàperes
  • 1 gra d’all

Per a l’amaniment

  • 1 cullerada rasa de mostassa a l’antiga
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • Gotes de Tabasco
  • 1 polsim de cúrcuma
  • Sal
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva verge extra

Per al guarniment

  • 2 raves

Elaboració

  1. Comenceu fent l’amaniment. En un bol, poseu una cullerada de suc de llimona, una de salsa de soja, una altra de mostassa a l’antiga, unes gotes de Tabasco –que hi aportaran un gust més alegre–, sal, una mica de pebre negre, un polsim de cúrcuma i dues cullerades d’oli d’oliva verge extra. Remeneu-ho amb una cullera. Reserveu-ho.
  2. Tot seguit, mal xafeu els cigrons, perquè així serà fàcil muntar el tàrtar.
  3. Continueu picant els ingredients del tàrtar: piqueu la ceba, que quedi petita, i poseu-la amb els cigrons. Feu el mateix amb el gra d’all, les tàperes i els cogombrets.
  4. Tireu-hi per damunt l’amaniment que teníeu reservat i remeneu-ho.
  5. Ara comenceu a tallar els acompanyaments del tàrtar: talleu la pera a daus i poseu-hi per sobre unes gotes de suc de llimona per evitar que s’oxidi. Feu el mateix amb l’alvocat: talleu-lo a daus i amaniu-lo també amb unes gotes de suc de llimona. I ara encara faltarà el tomàquet. Amaniu tots els ingredients que acabeu de tallar amb sal i oli d’oliva verge extra.
  6. Munteu el plat. A la base del plat poseu-hi alguna fulla d’enciam.
  7. Amb l’ajut d’un cèrcol metàl·lic, feu capes. Primer, una base d’alvocat, després una altra de pera, el tàrtar de cigrons i, per acabar, el tomàquet. El toc final: unes làmines fines de rave.

Bon profit!

stats