Recepta
Tàrtar de cigrons i pera
La cuinera Teresa Carles explica com menjar llegums d'una manera ben atractiva
07/10/2022
2 min
Ingredients per a 4 persones
- 500 g de cigrons
- 100 g de ceba tendra
- 150 g de cogombrets
- 1 gra d’all
- 2 peres
- 2 tomàquets madurs
- 2 alvocats
- 15 g de tàperes
- 1 gra d’all
Per a l’amaniment
- 1 cullerada rasa de mostassa a l’antiga
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1 cullerada de salsa de soja
- Gotes de Tabasco
- 1 polsim de cúrcuma
- Sal
- Pebre negre
- Oli d’oliva verge extra
Per al guarniment
- 2 raves
Elaboració
- Comenceu fent l’amaniment. En un bol, poseu una cullerada de suc de llimona, una de salsa de soja, una altra de mostassa a l’antiga, unes gotes de Tabasco –que hi aportaran un gust més alegre–, sal, una mica de pebre negre, un polsim de cúrcuma i dues cullerades d’oli d’oliva verge extra. Remeneu-ho amb una cullera. Reserveu-ho.
- Tot seguit, mal xafeu els cigrons, perquè així serà fàcil muntar el tàrtar.
- Continueu picant els ingredients del tàrtar: piqueu la ceba, que quedi petita, i poseu-la amb els cigrons. Feu el mateix amb el gra d’all, les tàperes i els cogombrets.
- Tireu-hi per damunt l’amaniment que teníeu reservat i remeneu-ho.
- Ara comenceu a tallar els acompanyaments del tàrtar: talleu la pera a daus i poseu-hi per sobre unes gotes de suc de llimona per evitar que s’oxidi. Feu el mateix amb l’alvocat: talleu-lo a daus i amaniu-lo també amb unes gotes de suc de llimona. I ara encara faltarà el tomàquet. Amaniu tots els ingredients que acabeu de tallar amb sal i oli d’oliva verge extra.
- Munteu el plat. A la base del plat poseu-hi alguna fulla d’enciam.
- Amb l’ajut d’un cèrcol metàl·lic, feu capes. Primer, una base d’alvocat, després una altra de pera, el tàrtar de cigrons i, per acabar, el tomàquet. El toc final: unes làmines fines de rave.