Recepta

Albergínia farcida de formatge de cabra i oli de romaní

El cuiner Salvador Brugués explica com preparar uns entrants creatius i fàcils de fer a casa

Ingredients per a 4 persones

  • 1 albergínia
  • 200 g de formatge de cabra de rul·lo
  • Oli d’oliva extra verge

Per a l’oli de romaní

  • Romaní fresc
  • 50 ml dli d’oliva extra verge
  • Sal i pebre

Elaboració

  1. Per començar, lamineu l’albergínia, prèviament rentada. Retireu-ne també el barret. Cada làmina hauria de tenir mig centímetre, aproximadament.
  2. Per fer perdre l’acidesa a l'albergínia saleu les làmines perquè suïn (trauran petites gotes d’aigua).
  3. Mentre deixeu que l’albergínia suï, prepareu l’oli de romaní.
  4. Piqueu les fulles del romaní a trossets petits.
  5. Un cop fet, col·loqueu-les dins d’un got que tindreu ple d’oli d’oliva extra verge. Poseu-hi també sal i pebre.
  6. Passats uns minuts, en què l’albergínia ja haurà extret l’acidesa, daureu les làmines en una paella amb oli d’oliva extra verge a foc mitjà. Cada una de les làmines ha de quedar daurada de les dues bandes.
  7. Un cop daurades, retireu-les amb l’ajut d’unes pinces de cuina. Deixeu-les refredar uns segons abans de farcir-les.
  8. Agafeu una làmina de formatge de cabra, col·loqueu-la al mig de la làmina i tot seguit tanqueu-la banda i banda.
  9. El toc final perquè es fongui el formatge de cabra de l’interior dels farcells que haureu anat preparant és posar-los en una paella per anar al forn i enfornar-los un minut a 180°.
  10. Un cop fora del forn, emplateu-los, amaniu-los amb l’oli de romaní i amb unes branquetes de romaní per sobre. I ja estarà.

Bon profit!

 

stats