El cuiner Nuncio Cona, nascut a Palerm, és un apassionat de la cuina italiana i també de la catalana, que fusiona al restaurant 2254. Aquest nombre fa referència als quilometres exactes que hi ha entre les dues ciutats, Barcelona i Palerm, trajecte que ell ha recorregut en vespa.
Ingredients per a 1 ració, amb quatre nyoquis:
100 g de patates
15 g de mascarpone
15 g de midó de patata
Sal
Bulliu la patata fins que quedi ben tendra. Passeu-la pel passapuré. Si no en teniu, aixafeu-la bé amb una forquilla. Afegiu-hi ara el mascarpone, el midó de patata i la sal. Remeneu-ho bé.
Ara és el moment de fer-ne boletes d'uns 25 grams cada una. Podeu fer-les d'una altra mida, però que siguin d'una mossegada. Un cop fetes les quatre boles, poseu-les només tres minuts al vapor. Retireu-les i serviu-les al plat amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Si voleu, podeu afegir-hi també una salsa de ceps:
20 g de ceps
1 raig d’oli d’oliva verge extra
40 g de nata líquida
1 g de pols de ceps
1 toc de sal i pebre
Barregeu els ingredients i bateu-los. Ja podeu posar la salsa per sobre els nyoquis sense gluten que haureu fet.
Bon profit!