Com es fa el pastís de pastanaga? Recepta de la cuinera Ada Parellada

La xef del restaurant Semproniana explica com fer-lo a casa amb un truc perquè quedi ben esponjós

Pastís de pastanaga

La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana, explica com preparar a casa el pastís de pastanaga que tant d'èxit té al seu restaurant, el Semproniana.

Ingredients

  • 500 g de pastanaga 
  • 350 g de sucre
  • 300 ml d'oli de gira-sol alt oleic
  • 240 g de farina
  • 15 g de llevat
  • 10 g de canyella
  • 4 ous

Per a la decoració (opcional)

  • Pipes de carbassa
  • Crema feta amb nata muntada, formatge d'untar i sucre glacé

Elaboració

  1. Comenceu trencant els ous en un bol gran. Tot seguit poseu-hi el sucre, i bateu-ho tot junt.
  2. Un cop fet, poseu-hi l’oli de gira-sol, i aneu-ho batent mentre l'hi aneu abocant.
  3. El següent pas és abocar-hi la barreja de farina, llevat i canyella. És molt important que hi hagi una quantitat de canyella, perquè evita que es facin boles de farina i alhora aireja el pa de pessic. En el moment en què aboqueu la farina feu servir l’espàtula per anar integrant tots els ingredients. Ha de quedar una massa homogènia.
  4. Tot seguit, serà el moment de posar-hi la pastanaga, que prèviament haureu bullit -però sense que quedi molt estovada-, escorregut i triturat.
  5. Barregeu-ho ben bé.
  6. Per acabar, aboqueu-ho en un motlle espolsat prèviament amb farina o bé feu-ne servir un de silicona. Coeu-ho al forn durant trenta minuts a 180º.
  7. Acabeu el pastís amb una capa per sobre de crema de nata muntada, formatge d’untar i sucre glacé; al capdamunt, poseu-hi unes gotes de melmelada de taronja i, el toc final, unes pipes de carbassa.
La cuinera Ada Parellada amb el pastís de pastanaga

Bon profit!

 

stats