Com fer els millors carquinyolis amb un toc de llimona. Recepta del cuiner Oriol Sabé
El xef proposa seguir una recepta senzilla per fer a casa d'unes postres que es poden guardar durant molts dies
09/03/2022
2 min
El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, ens explica com podem fer carquinyolis a casa.
Ingredients
- 4 ous
- 600 g de farina
- 400 d’ametlla crua pelada
- 400 g de sucre
- 3 llimones
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 22 g de llevat químic (o impulsor)
- 200 g de mantega
Elaboració
- Comenceu per rentar i ratllar la pell de les llimones. Mireu que no hi quedi la part blanca i quedeu-vos només amb la part groga.
- En un bol poseu-hi la farina, l’ametlla, el sucre, la mantega (a temperatura ambient), la canyella, l’impulsor i els ous. I just abans de començar, la llimona.
- Podeu amassar-ho amb les mans o amb màquina amassadora. En tot cas, heu d’aconseguir una massa homogènia.
- Quan la massa està ben feta, esteneu-la damunt del taulell de la cuina, que prèviament haureu empolvorat amb un polsim de farina. Ara haureu de començar a fer els anomenats xurros. Aneu-los estenent, arrodonits, que us quedin d'un diàmetres de dos centímetres. La particularitat d’aquesta recepta és que els carquinyolis no quedaran durs a l’hora de mossegar-los.
- Col·loqueu els xurros damunt d’una safata d’anar al forn, on haureu posat prèviament un paper sulfuritzat. El forn l’heu de tenir preescalfat a 180°, i hi tindreu els xurros entre 10 i 15 minuts.
- Passat aquest temps, traieu-los de la safata i aneu-los tallant a talls, un pèl esbiaixats.
- Quan els tingueu tots tallats, torneu-los a posar tots a la safata del forn, forrada amb el paper sulfuritzat.
- Feu-los una segona cocció, a 180°, durant 10 minuts més.
- Passat aquest temps, traieu-los del forn, deixeu-los refredar i deseu-los en un pot de vidre hermètic perquè no s’humitegin.
- Són ideals per menjar amb una copeta de moscatell.